Nieuws

Verhogen cloud-apps het risico op cyberaanvallen?

05-08-2019

Helft organisaties denkt dat cloud-apps verhoogd risico op cyberaanvallen opleveren. Bijna de helft (49%) van alle organisaties denkt dat cloud-apps hen tot doelwit maken voor cyberaanvallen. Dit is terug te vinden in de top drie van redenen waarom organisaties volgens zichzelf doelwit zijn van criminelen. Andere genoemde redenen zijn onbeschermde infrastructuren zoals IoT-devices (54%) en webportals (50%).

Lees meer

Recap Microsoft Inspire 2019; hoe ik ‘m heb beleefd….

30-07-2019

Inmiddels een week geleden kwam ik (Alex de Jong, CTO van Qubical én Microsoft Evangelist) terug van Microsoft Inspire. Het was voor mij de derde keer dat ik aanwezig mocht zijn bij het grootste Microsoft event van het jaar. Dit jaar was het de tweede keer op rij dat het event in Las Vegas werd gehouden. Las Vegas, de Efteling voor volwassen mannen staat garant voor het meest bizarre dat je kunt vinden in Amerika. Om je mee te nemen in hoe zo’n week er voor mij uit ziet, heb ik de leukste|interessantste|boeiendste dingen even op papier gezet, uitgewerkt per dag natuurlijk.

Lees meer

It’s (almost) a wrap….Microsoft Inspire 2019, we had a blast!

19-07-2019

De laatste 2 dagen (dag 3 en 4) van 'Microsoft Inspire' zijn nu ook voorbij! Wát een indrukken en wat een voel WOW momenten hebben we beleefd. Een verzameling van de highlights van dag 3 en 4 hierbij - door de ogen van onze collega's Martijn en Alex!

Lees meer

Microsoft Inspire 2019 - recap dag 1 en 2 - door de ogen van Martijn en Alex

17-07-2019

De 1e en 2e volledige dagen van 'Microsoft Inspire' zijn alweer voorbij, en wat waren het 2 volle en inspirerende dagen! Hier even wat highlights - door de ogen van onze collega's Martijn en Alex - van dag 1 en 2 op een rij!

Lees meer

LET OP - de ondersteuning voor Windows 7 loopt af op 14 januari 2020

01-07-2019

Per 14 januari 2020 loopt de ondersteuning voor Windows 7 af, maar wat betekent dit voor je?

Lees meer

1000 en 1 redenen om je als bedrijf aan te passen aan de nieuwe realiteit van cyberbeveiliging

20-05-2019

200 miljard: het aantal verbonden apparaten wereldwijd in 2021. Dat ongelofelijke aantal zal enorme gevolgen hebben voor de manier waarop we leven en werken.

Lees meer

Databescherming op oude hardware

13-05-2019

In 2018 kregen we er allemaal mee te maken: dé AVG. Deze inzet van de wet Algemene Verordening Gegevensbescherming zorgde voor veel bedrijven voor uitdagingen en zorgt een jaar na data nog steeds voor de nodige vragen, zoals bijvoorbeeld: hoe ga je om met klantgegevens op hardware die je eigenlijk niet meer gebruikt?

Lees meer

Qubical steunt CliniClowns!

04-03-2019

Inzamelen is goed voor het milieu en met de opbrengst steunen we CliniClowns.

Lees meer

Microsoft Teams Etiquette

06-02-2019

Microsoft Teams - de dagelijkse gebruikersrichtlijnen volgens Qubical!

Lees meer

Trends voor dé Digitale werkplek voor 2019

06-02-2019

Alle trends voor 2019 van dé Digitale werkplek op een rijtje!

Lees meer

NIEUW | Microsoft Surface 2 Devices

06-02-2019

Microsoft heeft nieuwe Surface 2 devices gelanceerd: Surface Pro 6, Surface Laptop 2 en Surface Studio 2!

Lees meer

Tips & Tricks voor Microsoft Teams

06-02-2019

De tien handigste 'Tips & Tricks' op een rijtje om de beginnende gebruiker van Microsoft Teams op weg te helpen!

Lees meer

Vissen naar phishing emails in je organisatie....

11-10-2018

Hoe herken je een phishing email tegenwoordig? Hoe zorg je ervoor dat je collega toch die ene phishing email niet opent? Vragen waar we niet direct antwoord op kunnen geven. Wel weten we dat de e-mails er tegenwoordig steeds professioneler uitzien en minder spelfouten bevatten. In dit artikel lees je meer over phishing!

Lees meer

Wij zijn Microsoft Gold Partner

04-10-2018

Qubical van Microsoft Silver Partner naar Microsoft Gold partner!

Lees meer

Microsoft Inspire komt eraan | Qubical is erbij!

09-07-2018

Microsoft Inspire is DE 'place to be' voor alle Microsoft Partners wereldwijd, omdat dit evenement gebruikt wordt om een kijkje te geven in de Microsoft toekomst. Traditiegetrouw zal ook dit jaar Inspire worden aangegrepen om veel product aankondigingen te doen. Namens Qubical zijn Martijn de Koning en Alex de Jong aanwezig om verslag te doen van alles wat er rondom Microsoft Inspire gebeurd. Via alle Qubical Social media kanalen zijn al deze belevenissen te volgen!

Lees meer

Lees meer over de Verwerkersovereenkomst van Qubical

14-05-2018

Als onderdeel van het 'AVG-Ready' zijn, dien je ook een overeenkomst af te sluiten tussen uw bedrijf en relaties. Natuurlijk geldt dit ook voor Qubical. Meer informatie lees je HIER!

Lees meer

AVG-Ready Campagne

14-05-2018

Ben jij al goed voorbereid op de AVG (de Algemene Verordening Gegevensbescherming)? Ook wel bekend als de GDPR (de Engelse benaming: General Data Protection Regulation). Vanaf 25 mei 2018 is deze nieuwe Europese privacywetgeving van toepassing. Wij hebben alle benodigde belangrijke informatie voor je op een rijtje gezet. Alle informatie vind je HIER!

Lees meer

Het aantal DDos-aanvallen is flink gestegen in het derde kwartaal

23-11-2016

In het derde kwartaal van 2016 is het aantal DDos-aanvallen flink toegenomen. Er is een toename van 71 procent gemeten in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Naast een stijging van het aantal aanvallen is ook de grootte van de aanvallen toegenomen. Dit blijkt uit een rapport van Akamai.

Lees meer

Hoe blijven flexwerkers gelukkig?

16-11-2016

Aan werken op flexplekken zitten voor- en nadelen verbonden. Uit onderzoek van het CfPB onder meer dan 300 respondenten is gebleken dat vijf punten doorslaggevend zijn als het gaat om werken in een flexkantoor. De punten die vaak worden genoemd als voordeel voor het werken in een flexkantoor zijn: het interieur, kennisdeling, de mix van werkplekken, openheid en het meubilair. De minpunten die vaak worden genoemd zijn het binnenklimaat, concentratieproblemen, gebrek aan werkplekken, gebrek aan privacy en weinig flexibele ICT-mogelijkheden.

Lees meer

Het invoeren van “Het Nieuwe Werken”

26-10-2016

Veel mensen denken dat Het Nieuwe Werken alleen betekent dat telewerken en flexibele werkplekken worden mogelijk gemaakt. Dit is echter alleen een onderdeel van Het Nieuwe Werken. Het grootste verschil tussen het traditionele werken en Het Nieuwe Werken is dat de verantwoordelijkheid van de medewerker steeds groter wordt. Bij organisaties die volgens Het Nieuwe Werken principe werken krijgen de medewerkers de kans om weloverwogen een keuze te maken waar en wanneer ze hun werk doen.

Lees meer

Maak kennis met de werkplek van de toekomst

05-10-2016

De nieuwe manier van werken ontwikkelt zich razendsnel op het gebied van mobiliteit. Bent u klaar voor de revolutie die u te wachten staat? Plan dan snel een bezoek aan ons IT Experience Center.

Lees meer

Thuiswerken verhoogt productiviteit

30-09-2016

Volgens werknemers uit Nederland verhoogt het werken vanuit huis de productiviteit. Dit blijkt uit een onderzoek onder 500 medewerkers van verschillende bedrijven. Van de ondervraagden denkt 55 procent productiever te zijn wanneer zij thuiswerken.

Lees meer

Probeer nu de Hololens uit in ons IT Experience Center!

29-09-2016

Bent u altijd al benieuwd geweest hoe het is om de virtuele wereld te vermengen met de echte wereld? U kunt dit ervaren in het IT Experience Center van Qubical. In het IT Experience Center hebben wij als doel om onze relaties de nieuwste IT snufjes te laten proeven. Daarom bieden wij nu ook een “testritje” met de Microsoft Hololens!

Lees meer

Achturige werkdag staat ter discussie

22-09-2016

We leven in een tijd waarin we flexibel werken steeds normaler vinden en er wordt gekeken naar andere manieren van werken. Het is dan ook niet zo gek dat onze standaard achturige werkdag kritisch wordt bekeken. Zo vindt Ben Jansen van Déhora Consultancy Group dat de achturige werkdag schade toebrengt aan de productiviteit en flexibiliteit van organisaties. Hij stelt ook dat langere werkdagen (bijvoorbeeld drie dagen van twaalf uur) niet goed werken. Hier is volgens hem namelijk geen wetenschappelijk bewijs voor.

Lees meer

Onze collega Nick Snabel stelt zich graag aan u voor!

15-09-2016

Ik mag mij aan u voorstellen. Mijn naam is Nick Snabel, ik ben 23 jaar oud en woonachtig in Almere-Stad. Ik heb inmiddels mijn eerste huis gekocht en zal in december verhuizen naar Almere-Buiten met mijn vriendin Lidia. Sinds ik in november 2012 via Monsterboard benaderd werd werk ik met veel plezier bij Qubical.

Lees meer

Beveiliging groot voordeel van het werken in de Cloud

14-09-2016

Het werken in de Cloud brengt vele voordelen met zich mee. Volgens sommige mensen is de beveiliging er hier echter niet één van. Sommige denken zelfs dat het werken in de Cloud een flinke stap terug doet wanneer het gaat om beveiliging. Dit blijkt niet het geval. Op dit moment draait ongeveer tien procent van de workloads in de Cloud en met succes.

Lees meer

Steeds meer medewerkers kiezen voor thuiswerken

05-09-2016

Nederlandse werknemers beginnen het steeds normaler te vinden om thuis te werken. Uit onderzoek blijkt dat de Nederlandse werknemer gemiddeld één dag in de week thuiswerkt. Dit is een groei van vijf procent ten opzichte van tien jaar geleden. Daarnaast is te zien dat werknemers meer uren maken wanneer zij thuiswerken ten opzichte van twee jaar geleden.

Lees meer

De flexmarkt blijft ontwikkelen

30-08-2016

Uit onderzoek blijkt dat de flexmarkt blijft doorgroeien. Dit jaar is de flexmarkt zelfs goed voor een omzet van ruim 21 miljard euro. Reden genoeg voor de uitzendbedrijven om hun dienstverlening flink uit te breiden. Uit cijfers van het CBS blijkt dat het aantal banen is gegroeid in het tweede kwartaal van 2016. Het merendeel van deze banen wordt vervuld door uitzendkrachten.

Lees meer

Zorginstellingen besteden IT liever uit

24-08-2016

Meer dan de helft van de Nederlandse zorginstellingen zal in de toekomst de IT gaan uitbesteden. Uit onderzoek van managementadviesbureau Quint Wellington Redwood blijkt dat 61 procent, in tegenstelling tot 49 procent in andere sectoren, van plan is om te kiezen voor outsourcing.

Lees meer

De voordelen van Windows 10 op een rijtje

22-08-2016

Steeds meer organisaties stappen over op Windows 10. Maar wat zijn nou alle voordelen die Windows 10 kent? Wij hebben de belangrijkste voordelen voor u op een rijtje gezet.

Lees meer

Onze nieuwe collega: Licia de Wit

16-08-2016

Onze nieuwe collega Licia de Wit stelt zich graag aan u voor! Veertien jaar heb ik gewerkt als creatieve secretaresse in de mediabranche. Ik runde het secretariaat en was de rechterhand van de directeur/hoofdredacteur van Party Publishing BV, uitgever van het gossipblad Party.

Lees meer

Werknemers wijzen banen zonder flexibiliteit af

09-08-2016

Uit onderzoek blijkt dat medewerkers behoefte hebben aan flexibiliteit in hun baan. Zo geeft een meerderheid van de ondervraagden aan dat zij een baan zouden afwijzen wanneer deze niet flexibel genoeg is. Ook geeft de helft aan dat zij niet weg zouden zijn gegaan bij hun oude werk wanneer zij hier de mogelijkheid hadden gehad om flexibel te werken.

Lees meer

De millennial verwacht flexibiliteit

08-08-2016

Uit onderzoek van Monsterboard onder 4114 werknemers in Europa blijkt dat de Millenial, geboren in begin jaren 90, meer behoefte heeft aan vrijheid en flexibel werken. Hierbij wilt hij of zij niet worden beoordeeld op aanwezigheid, maar op resultaat. Daarnaast wordt samenwerken steeds belangrijker. Millenials willen van elkaar leren.

Lees meer

Grote update Windows 10

04-08-2016

Microsoft heeft afgelopen dinsdag een grote update voor Windows 10 aangekondigd. Deze update volgt precies een jaar na het uitkomen van Windows 10. Er zijn 150 aanpassingen aan het besturingssysteem aangekondigd.

Lees meer

Werkplek van de toekomst

29-07-2016

Uit onderzoek naar de werkplek van de toekomst blijkt dat er bepaalde trends zijn te herkennen. Maar hoe zal de werkplek er in de toekomst dan uitzien? De werkplek wordt in ieder geval meer digitaal en communicatiever. We zetten vijf trends op een rijtje, zodat u hier wellicht op een slimme manier op in kunt spelen

Lees meer

De gratis periode voor Windows 10 loopt 29 juli af

26-07-2016

Wij willen u er graag op wijzen dat vrijdag 29 juli de periode afloopt waarin u gratis een Windows 10 update kunt doen. Deze update is geschikt voor gebruikers die nu gebruikmaken van Windows 7 of 8.1. Wilt u uw pc nog updaten? Dan kunt u dit deze week nog doen. Na 29 juli zal Microsoft €139,99 rekenen voor de update naar Windows 10.

Lees meer

Worldwide Partner Conference in Toronto

22-07-2016

Qubical was dit jaar aanwezig op de Microsoft Worldwide Partner Conference (WPC) in Toronto. Martijn de Koning en Wim Pals waren op dit evenement aanwezig en willen deze ervaring van het meest geweldige partner evenement dat vanuit Microsoft wordt georganiseerd graag tussentijds met u delen!

Lees meer

Vertrekkende werknemer zorgt voor security risico

20-07-2016

Uit onderzoek blijkt dat werknemers die een organisatie verlaten, een security risico met zich meebrengen. Daarom is het belangrijk om dit risico niet te onderschatten en hier een standaard procedure voor in te stellen. De meldplicht datalekken is natuurlijk ook een belangrijke stimulans om beter te letten op de veiligheid van gevoelige informatie. Veel van de te nemen stappen die genomen moeten worden wanneer een medewerker vertrekt, klinken kinderlijk eenvoudig. Het opvallende is alleen dat veel van deze simpele stappen in de praktijk vaak worden vergeten.

Lees meer

Ruim dertig procent van de Nederlanders maakt gebruik van de Cloud

15-07-2016

Uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek blijkt dat op dit moment ruim een derde van de inwoners van Nederland hun documenten opslaan in de Cloud. Hiermee loopt Nederland in Europa alleen nog achter op de Britten, Zweden en de Denen. Zij zijn actiever op de markt van de Cloud, waardoor Nederland de vijfde positie bezet wat betreft het gebruikmaken van de Cloud.

Lees meer

Wat voor kledingkeuze maakt werkend Nederland?

12-07-2016

Uit onderzoek blijkt dat kledingeisen op kantoor steeds informeler worden. De voorkeur van medewerkers op kantoor gaat uit naar een spijkerbroek met sneakers. Maar liefst 75% van de ondervraagden vindt een pak met een das te netjes. 87% van de ondervraagden vindt het prima om een spijkerbroek aan te trekken naar het werk.

Lees meer

Geen onderbouwde keuzes zonder kennis

08-07-2016

Er is niet één IT-leverancier die alles voor een bedrijf kan betekenen. Daarom bouwde IT-dienstverlener Insight een partnerecosysteem op, waaronder een hechte samenwerking met Qubical. Educatie is bij het bedienen van klanten en prospects een groot onderdeel, zeker als het gaat om clouddiensten. ‘Het is niet tastbaar voor de meeste bedrijven, dus nemen we ze mee naar ons datacenter om te laten zien hoe het werkt’, vertelt Wim Pals, commercieel directeur van Qubical.

Lees meer

Balans tussen werk en privé blijft lastig

05-07-2016

Het is tegenwoordig een hot topic, de verhouding tussen werk en privé. Veel organisaties worstelen met het tegemoet komen aan de eisen van werknemers. Zeker de jonge werknemers stellen hogere eisen aan de verhouding tussen werk en privé. De afgelopen 60 jaar is de arbeidsmarkt flink veranderd. Zo is het aantal vrouwen op de arbeidsmarkt sinds de jaren 60 toegenomen en vinden er steeds meer echtscheidingen plaats. Dit heeft invloed op de arbeidsmarkt.

Lees meer

Hoe maak je een werkomgeving productiever?

28-06-2016

Iedere organisatie wil dat de medewerkers zo productief mogelijk zijn. Maar hoe zorg je daar nu voor? De werkomgeving speelt een belangrijke rol in de productiviteit. Uit onderzoek blijkt dat een aantal kleine aanpassingen ervoor kunnen zorgen dat de werkomgeving een stuk productiever wordt.

Lees meer

Medewerkers balen van open kantooromgeving

23-06-2016

Er is teveel geluid en afleiding in een open werkomgeving, waardoor de medewerkers teveel uren ‘s avonds moeten werken en er zijn te weinig tools om werken altijd en overal mogelijk te maken voor medewerkers. Als manager is dit probleem makkelijk op te lossen door ervoor te kiezen om te werken in de Cloud.

Lees meer

Waarom is wet flexibel werken zo belangrijk voor werkend Nederland?

21-06-2016

Op 1 januari dit jaar is de Wet flexibel werken ingevoerd. Dit is nu ruim een half jaar geleden. Maar waarom is deze wet nu zo belangrijk voor werkend Nederland? De Wet flexibel werken zorgt ervoor dat een werknemer het recht heeft om een verzoek in te dienen bij de werkgever om thuis te werken. Ook mag de werknemer verzoeken op andere uren te mogen werken.

Lees meer

Bedrijfscultuur vaak de reden waarom medewerkers niet flexibel werken

14-06-2016

Uit onderzoek blijkt dat medewerkers in Nederland tevreden zijn over de technologie en faciliteiten die worden geboden door hun werkgever. Hier vallen bijvoorbeeld een laptop, smartphone, webmail en andere faciliteiten onder die nodig zijn om flexibel te werken. Nu zou je verwachten dat het volop aanwezig zijn van faciliteiten voor flexibel werken, ook daadwerkelijk zou leiden tot meer flexibel werken. Dit blijkt alleen niet het geval te zijn.

Lees meer

Opgepast voor gevaarlijke phishingmail

08-06-2016

Wij willen u waarschuwen voor een gevaarlijke phishingmail die sinds vandaag in Nederland wordt verspreid. De informatie die in deze mail wordt gebruikt, is van uw persoonlijke LinkedIn-profiel gehaald. Slachtoffers krijgen een Nederlandse e-mail met daarin het verzoek een openstaande rekening van meer dan 2000 euro te voldoen.

Lees meer

Acht stappen om medewerkers tevreden te houden

02-06-2016

Voor iedere organisatie is het van groot belang om de medewerkers tevreden te houden. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat medewerkers die tevreden zijn over de omstandigheden niet alleen creatiever en productiever zijn, maar ook minder afwezig zijn door ziekte en met plezier naar hun werk gaan, waardoor zij betere diensten en producten leveren. Maar hoe zorgt u ervoor dat de werknemers tevreden zijn? Volgens psychologe Dianne Lang kunt u hierbij acht stappen volgen.

Lees meer

De mens is zwakste schakel in strijd tegen cybercrime

31-05-2016

Uit onderzoek van Amerikaanse telecomprovider Verizon blijkt dat menselijke zwakte de grootste troef is voor cybercriminelen. Het aantal phishing- en ransomware-aanvallen is sterk toegenomen de afgelopen jaren. Deze aanvallen blijken regelmatig succesvol aangezien 30 procent van deze phising-mails geopend wordt. Zo’n 13 procent van de mensen klikt door op een besmette bijlage of link. Door hierop te klikken worden virussen geïnstalleerd waarna criminelen vrij spel hebben.

Lees meer

Nederlandse bedrijven staan in de Europese top als het gaat om telewerken

27-05-2016

Als het op telewerken aankomt, staat Nederland in de Europese top. Ongeveer 75 procent van de Nederlandse bedrijven ondersteunt telewerken en bezorgen ons daarmee de zevende plaats in de ranglijst voor Europese landen. Nederland heeft een flinke groei doorgemaakt ten opzichte van het percentage uit 2012. In 2012 lag het percentage bedrijven dat telewerken ondersteunde namelijk onder de 60 procent. De aantrekkende economie wordt genoemd als reden voor deze groei.

Lees meer

Bevlogen medewerkers, hoe krijg ik dat nu voor elkaar?

24-05-2016

Uit onderzoek blijkt dat werkgevers die bevlogen medewerkers willen, er goed aan doen de intrinsieke motivatie van hun werknemers te vergroten. Maar wat is intrinsieke motivatie nu precies en hoe komt dit tot stand? In de psychologie wordt onderscheid gemaakt tussen intrinsieke en extrinsieke motivatie. Intrinsieke motivatie wordt door Ryan en Deci gedefinieerd als het uitvoeren van een bezigheid vanwege de daarbij behorende bevrediging in plaats van voor de losse gevolgen van deze daad.

Lees meer

Thuiswerken en flexibele werktijden belangrijkste secundaire arbeidsvoorwaarden

19-05-2016

Uit onderzoek is gebleken dat thuiswerken en flexibele werktijden door de Nederlandse bevolking worden gezien als de belangrijkste secundaire arbeidsvoorwaarden. Waarbij 33 procent van de werknemers veel waarde hechten aan het werken vanuit huis en ruim een kwart van de Nederlanders aan flexibele werktijden.

Lees meer

Werken in de Cloud is goed voor uw omzet

17-05-2016

Onderzoek van Exact en KPN heeft aangetoond dat bedrijven die in 2015 met Cloudoplossingen werkten, een grotere omzetgroei doormaakten dan bedrijven die dat niet deden. Zo is de omzet van Nederlandse bedrijven die in de Cloud werkten in 2015 gemiddeld met 14 procent gestegen. Bedrijven die dat niet deden, maakten gemiddeld een omzetgroei van 2 procent door. Wereldwijd zijn de verschillen nog groter.

Lees meer

Locky virus maakt steeds meer slachtoffers

13-05-2016

Sinds enige tijd is er een nieuwe Trojan actief, genaamd Locky. Het Locky virus maakt wereldwijd veel slachtoffers. Binnen Europa vallen de meeste slachtoffers binnen Nederland en Duitsland en daarom is het raadzaam om voorzichtig te zijn met het openen van bijlagen van e-mails. Het Locky virus verspreidt zich namelijk via de bijlagen in e-mails. Zo komt het steeds vaker voor dat het slachtoffer een e-mail binnenkrijgt over openstaande facturen.

Lees meer

Nieuwe generatie wil flexibeler werken

25-04-2016

Door de instroom van jonge medewerkers verandert de arbeidsmarkt aanzienlijk. Bedrijven zelf zijn bezig om efficiënter te werken terwijl de medewerkers het steeds belangrijker vinden om zelf de regie te hebben. De nieuwe generatie vindt flexibiliteit en technologie een must en ziet secundaire arbeidsvoorwaarden als vanzelfsprekend. Dit is iets waar veel werkgevers aan moeten wennen.

Lees meer

Moderne werkplek wordt steeds belangrijker

18-04-2016

Uit onderzoek blijkt dat een modern ingerichte werkplek steeds belangrijker wordt voor werknemers. Vooral de jongere generatie hecht veel waarde aan een modern ingerichte werkplek. Steeds vaker komt het voor dat medewerkers in hun persoonlijke leven veel modernere technologieën gebruiken dan op de werkvloer. Dit is dan ook de reden waarom technologische ontwikkeling op de werkvloer gemist wordt.

Lees meer

Creativiteit op de werkvloer

29-03-2016

Onderzoek toont aan dat meer creativiteit op de werkvloer een positieve invloed heeft op organisaties. Meer creativiteit leidt namelijk tot nieuwe inzichten die positief kunnen zijn voor een organisatie. Zo kunnen keuzes die niet voor de hand liggend zijn, bijvoorbeeld leiden tot een andere benadering van de doelgroep. Deze andere benadering kan uiteindelijk tot meer omzet en winst leiden.

Lees meer

Waarom steeds meer medewerkers kiezen voor thuiswerken

24-03-2016

Steeds meer medewerkers kiezen ervoor om (deels) thuis te werken. Hier zijn diverse redenen voor. Zo is aangetoond dat de meeste medewerkers in hun eigen omgeving een stuk rustiger kunnen werken. Dit geldt al helemaal voor het eigen huis. Mensen zijn over het algemeen nergens meer ontspannen dan in hun eigen huis. Ook helpt natuurlijk mee dat er thuis een stuk minder afleiding is dan op een druk kantoor.

Lees meer

Meer thuiswerken levert bedrijfsleven miljardenbesparing op

09-03-2016

Sinds 2015 groeit het aantal files op de Nederlandse wegen weer. Voorspeld wordt dat deze stijging dit jaar zal doorzetten. De toename van het aantal files wordt verklaard door de economische groei waardoor het aantal auto’s op de weg is gestegen. Ook is het in 2015 vaak slecht weer geweest tijdens de spits waardoor zware files ontstonden. Weggebruikers zijn door de toename van het aantal files dagelijks langer onderweg naar hun werk.

Lees meer

Wet Flexibel Werken

29-02-2016

Vanaf 1 januari dit jaar is de Wet Flexibel Werken in werking getreden. Maar wat houdt de Wet Flexibel Werken nu precies in? De Wet Flexibel Werken geldt voor bedrijven met meer dan tien werknemers in dienst en geeft werknemers de mogelijkheid een verzoek in te dienen tot het wijzigen van de werktijden en werkplek.

Lees meer

Cybercriminaliteit

26-02-2016

Cybercriminaliteit is tegenwoordig aan de orde van de dag. Maar wat is cybercriminaliteit nu precies en welke vormen zijn er? Onder cybercriminaliteit worden criminele activiteiten verstaan waarbij gebruik wordt gemaakt van elektronische communicatienetwerken en informatiesystemen. De eerste gevallen van cybercriminaliteit werden gemeld in de jaren 80 en tegenwoordig is cybercriminaliteit een wijd verspreid probleem. Er wordt onderscheid gemaakt tussen drie verschillende vormen van cybercriminaliteit: identiteitsfraude, koop- en verkoopfraude en hacken.

Lees meer

Beter samenwerken met collega’s die thuiswerken

23-02-2016

Thuiswerken is in opkomst. Dat is niet zo gek aangezien thuiswerken meer vrijheid en minder reistijd als gevolg heeft. Zo biedt Qubical hoogwaardige Cloudoplossingen aan waarmee flexibel werken nog gemakkelijker wordt. Wat veel mensen nog een uitdaging vinden, is samenwerken met collega’s die thuiswerken, blijkt uit onderzoek.

Lees meer

Meldplicht datalekken ingevoerd. Doe nu de gratis security test bij Qubical

12-02-2016

Sinds 1 januari 2016 is de verplichting om datalekken te melden ingevoerd in Nederland. Dit betekent dat organisaties niet nalatig mogen zijn en er cyberinbraken voorkomen dienen te worden. Dit is om ervoor te zorgen dat er geen datalek kan ontstaan. U bent als organisatie verantwoordelijk voor het voorkomen van datalekken en kan zelfs aansprakelijk worden gesteld indien u zich niet goed heeft beveiligd.

Lees meer

Qubical Westland vertegenwoordigd op de Tuinbouw Relatiedagen

12-02-2016

Qubical Westland staat op 16, 17 en 18 februari op de Tuinbouw Relatiedagen Gorinchem. Bij de stand van Qubical Westland kunt u zich uitgebreid laten voorlichten over alle mogelijkheden op het gebied van IT voor uw tuinbouwbedrijf.

Lees meer

Groot deel van de mensen maakt gebruik van onveilige wachtwoorden

18-01-2016

Uit onderzoek van de universiteit in Glasgow blijkt dat onze wachtwoorden niet meer voldoen aan de veiligheidseisen. Dit is een slechte zaak aangezien men op steeds meer verschillende devices werkt en veiligheid belangrijker is dan ooit tevoren. Het advies dat dan ook wordt gegeven is om gebruik te maken van een langer wachtwoord met symbolen.

Lees meer

Valse e-mails worden steeds populairder onder oplichters

07-01-2016

In 2015 is een recordaantal valse e-mails verstuurd. Zo werden er in 2014 nog 104.000 valse e-mails verstuurd, in 2015 is dit aantal opgelopen tot 123.000. Dit blijkt uit onderzoek van fraudehelpdesk.nl. De werkelijke getallen liggen waarschijnlijk nog vele malen hoger aangezien niet iedereen valse e-mails meldt.

Lees meer

Traditioneel IT beheer op de schop

16-12-2015

Veel bedrijven kiezen er tegenwoordig voor om hun IT uit te besteden aan een externe partij. Het blijkt namelijk lastig om de steeds veranderende technologie bij te benen. Het gaat zelfs zo hard dat onderzoekers van IDC aangeven dat binnenkort meer dan de helft van alle IT budgetten naar Cloud gaat. In het rapport Cloud Futurescape 2016 is terug te vinden dat de komende twee jaar meer dan driekwart van de grote bedrijven in een hybride Cloudomgeving zal gaan werken.

Lees meer

Flexibele werktijden één van de belangrijkste arbeidsvoorwaarden

03-12-2015

Na het salaris vinden de werknemers in Nederland flexibele werktijden de belangrijkste arbeidsvoorwaarde. 41 procent van de werknemers zet flexibele werktijden op de hoogste plaats. Dit blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau Intelligence Group.

Lees meer

Het nieuwe werken als flinke kostenbesparing

17-11-2015

Steeds meer bedrijven wagen zich aan het nieuwe werken. Besparing op de kosten wordt vaak genoemd als reden. Maar waar bespaar je nu precies op? Vooral op kantoorkosten blijkt uit de Occoupiers Cost Index. Uit de Occupiers Cost Index 2015 blijkt dat er in Europa per werknemer gemiddeld 8.000 euro per jaar aan kantoorkosten wordt betaald.

Lees meer

Negen van de tien werknemers maakt gebruik van IT tools die (nog) niet zijn goedgekeurd door de IT afdeling

13-11-2015

Uit onafhankelijk onderzoek is gebleken dat negen van de tien werknemers gebruikmaakt van IT tools die (nog) niet zijn goedgekeurd door de IT afdeling. Dit heeft vooral betrekking op online samenwerkingstools. Door gebruik te maken van de Online Werkplek van Qubical hoeven uw werknemers niet meer buiten uw bewustzijn om te werken met onveilige tools als Dropbox.

Lees meer

Flexibel werken levert vele voordelen op

07-10-2015

Uit onderzoek is gebleken dat de helft van de Nederlandse werknemers een betere balans wil hebben tussen werk en privé en daarom graag flexibel wil werken. Wanneer u denkt aan flexibel werken en dus aan werken waar en wanneer u maar wilt, gaan de gedachten al snel richting het werken in de Cloud.

Lees meer

Vaste telefoonlijn vervangen door flexibele communicatietools

28-09-2015

Uit onderzoek van onderzoeksbureau Peil.nl is gebleken dat op de werkvloer collega’s vooral met elkaar communiceren via e-mail of mobiele telefonie. De mensen zijn op zoek naar flexibele communicatie, zoals internetbellen en chatten, waardoor de vaste telefoonlijn buitenspel lijkt te zijn gezet.

Lees meer

Congres ICT2016 was een succes!

18-09-2015

Qubical stond donderdag 17 september met een stand op het congres ICT2016. ICT Waarborg was de organisator van dit interessante ICT congres waar de nieuwste trends op ICT gebied besproken werden.

Lees meer

Van negen tot vijf werken blijkt marteling voor lichaam en geest

10-09-2015

Uit een wetenschappelijk onderzoek, uitgevoerd door Paul Kelly, is gebleken dat werken van negen tot vijf een marteling is voor lichaam en geest. Deze marteling is tegenwoordig te voorkomen door werken in de Cloud.

Lees meer

Is de laptop over tien jaar vervangen door de tablet?

08-09-2015

Uit onderzoek blijkt dat meer dan de helft van de werknemers denkt dat de laptop binnen tien jaar wordt vervangen door de tablet. Het blijkt zelfs zo te zijn dat steeds minder werknemers laptops gebruiken op hun werk. Dit terwijl tablets juist steeds populairder en het gebruik toeneemt.

Lees meer

Aantal werknemers met IT problemen nog steeds verontrustend groot

18-08-2015

Veel organisaties werken tegenwoordig volgens het principe van Het Nieuwe Werken. Om volgens dit principe te werken is goedwerkende IT een noodzaak. Dat ruim negen op de tien werknemers in ons land nog steeds kampen met IT problemen op het werk is dan ook schrikbarend. Zeker omdat er tegenwoordig uitstekende monitoringsoftware bestaat die dit soort problemen vooraf kan signaleren en voorkomen.

Lees meer

Wetsvoorstel datalekken is aangenomen

23-07-2015

Op 26 mei 2015 is door de Eerste Kamer het wetsvoorstel meldplicht datalekken aangenomen. Als gevolg van dit aangenomen voorstel ontstaan bij de verwerking van (persoons)gegevens aansprakelijkheids- en kostenrisico’s voor organisaties. Direct zij wij gestart met het ISO27001:2013 traject. Aan de hand van deze certificering kunnen wij aantonen dat onze organisatie voldoet aan alle normeisen op het gebied van informatiebeveiliging en onze dienstverlening nog meer professionaliseren.

Lees meer

Windows 10 komt uit, maar wie krijgt het als eerste?

16-07-2015

Op 29 juli is het zover: Windows 10 komt uit. Dit betekent niet dat meteen iedereen in staat wordt gesteld om Windows 10 dan meteen te gebruiken. Wie krijgt Windows 10 nu als eerste? Allereerst worden de partners van Microsoft die de nieuwe apparaten verkopen waarop Windows 10 moet gaan draaien voorzien van Windows 10. De overige partners zullen nog even moeten wachten tot 29 juli.

Lees meer

IPv4 adressen bijna op

16-07-2015

De wereldwijde voorraad van IPv4 adressen is bijna op. Alleen in Afrika is nog enige voorraad beschikbaar. Deze adressen mogen alleen niet worden verkocht aan andere continenten. Ook in Canada en de Verenigde Staten is er bijna helemaal niets meer beschikbaar. Dit betekent dat men ook hier moet wachten en hopen dat er ergens nog adressen vrijkomen.

Lees meer

Nederland in top drie bescherming privédata

15-07-2015

Staatssecretaris Dijkhof van Veiligheid en Justitie schrijft aan de Tweede Kamer dat Nederland ten opzichte van de rest van Europa veel geld uitgeeft aan de bescherming van persoonsgegevens. Alleen Groot-Brittannië en Duitsland scoren nog beter. Nederland geeft jaarlijks zo’n 8 miljoen euro uit voor de bescherming van persoonsgegevens, Duitsland staat op de tweede plaats met 9 miljoen euro per jaar en Groot-Brittannië staat op de eerste plek met 13,5 miljoen per jaar.

Lees meer

Windows 10 geeft toegang tot uw Wifi-netwerk

14-07-2015

Microsoft gaat alle Windows 10-apparaten uitrusten met Wifi Sense. Dit is een feature, die eerder al bestond in de Windows Phone 8.1, waarmee u alle Outlook, Skype en Facebook-contacten toegang geeft tot uw Wifi-netwerk. Dit houdt dus in dat contactpersonen beveiligde Wifi-netwerken met elkaar kunnen delen. Qua beveiliging zit hier volgens verschillende experts wel nog wat haken en ogen aan.

Lees meer

Qubical Cloud Platform is voorzien van full-SSD opslag

23-06-2015

Steeds meer IT bedrijven pronken met de introductie van full-SSD opslag als de nieuwe standaard voor alle Cloud diensten. Qubical maakt hier inmiddels al langere tijd gebruik van. Qubical heeft namelijk als één van de eerste IT bedrijven besloten hierin te investeren en het volledige Cloud platform op te waarderen naar SSD.

Lees meer

Qubical waarschuwt voor telefonische oplichters

18-06-2015

Wij willen u waarschuwen voor telefoonscammers! De oplichters gebruiken een jaren oude truc door zich telefonisch voor te doen als medewerkers van onder andere Microsoft.

Lees meer

Het Nieuwe Werken een win-winsituatie

16-06-2015

Het Nieuwe Werken leidt tot een win-winsituatie voor zowel werkgevers als werknemers. Dit is gebleken uit de Nationale Enquête Over Het Nieuwe Werken. Lees hier meer over de resultaten!

Lees meer

Skype uitgerust met vertaaltechnologie

10-06-2015

Skype Translator vertaalt zinnen realtime naar een andere taal en spreekt ze vervolgens uit. Deze functionaliteit, die lange tijd fictie leek, zal binnenkort voor iedereen beschikbaar zijn. Klik hier om verder te lezen over wanneer Skype over deze technologie zal beschikken.

Lees meer

Microsoft lanceert Windows 10

04-06-2015

Deugdelijk nieuws voor de echte liefhebbers van Windows. Microsoft heeft via een bericht over de introductie van Windows 10 aangekondigd op 29 juli 2015 officieel het nieuwe besturingssysteem op de markt te brengen.

Lees meer

Qubical stand op ICTVakdag was een succes

28-05-2015

Qubical stond 11 mei met een stand op de ICTVakdag 2015. Bezoekers konden een virtuele tour beleven, de nieuwste gadgets ontdekken en gratis een zakelijke foto laten maken. Het was een succes!

Lees meer

Online Werkplek Citrix

06-05-2015

Online Werkplek Citrix is een nieuwe functionaliteit beschikbaar binnen de Online Werkplek. Er kan hiermee nog steeds worden gewerkt zoals binnen de normale Online Werkplek alleen dan met extra functionaliteiten zoals beeldbewerking en grafische software.

Lees meer

IT bedrijf Qubical opent vijf franchisevestigingen

31-12-2014

De nieuwe IT franchiseorganisatie Qubical opent 1 januari de eerste vijf franchisevestigingen verspreid over heel Nederland. De vestigingen worden geopend in de regio’s Utrecht, Westland, Amersfoort, Haarlem en Noord-Kennemerland. Deze franchiseformule is uniek in de Nederlandse IT branche en een nieuw onderdeel van de al jaren succesvolle partnerformule van Martijn de Koning.

Lees meer

Zoek een vestiging in uw buurt