Nieuws

Medewerkers balen van open kantooromgeving

23-06-2016

Uit een onderzoek van Oxford Economics en Plantronics onder 1200 managers en medewerkers blijkt dat maar liefst 53 procent van de werknemers niet geconcentreerd kan werken in een open kantooromgeving. Zij zijn vooral ontevreden over het lawaai, waardoor zij zich niet kunnen focussen. Dit gaat ten koste van de productiviteit en de tevredenheid. Wat opvalt is dat slechts 35 procent van de managers het hier mee eens is. Dit valt te verklaren door het feit dat 62 procent van de managers een eigen kantoor heeft, tegenover 14 procent van de medewerker. Managers hebben dus gewoon minder last van teveel geluid en afleiding in een open werkomgeving, omdat ze vaker over een eigen kantoor beschikken.

Werken in de Cloud

Medewerkers en managers denken dus anders over de voordelen van de open werkomgeving. Maar liefst 18 procent van de medewerkers geeft aan dat het management geen stappen onderneemt om de geluidsoverlast te stoppen. De resultaten uit het onderzoek zijn desalniettemin duidelijk: er is teveel geluid en afleiding in een open werkomgeving, waardoor de medewerkers teveel uren ‘s avonds moeten werken en er zijn te weinig tools om werken altijd en overal mogelijk te maken voor medewerkers. Als manager is dit probleem makkelijk op te lossen door ervoor te kiezen om te werken in de Cloud. Werken in de Cloud betekent dat uw werknemers overal toegang hebben tot de gebruikelijke werkomgeving via de PC, laptop, tablet of ander mobiel apparaat. Daarnaast is de kracht van werken in de Cloud is dat uw organisatie volledig wordt ontzorgd op het gebied van beheer en dat er flink wordt bespaard op IT kosten.

Wilt u meer weten over het werken in de Cloud? Neem dan gerust contact op met één van onze professionals via info@successfully.nl of telefonisch via 088-5665488.

Zoek een vestiging in uw buurt