Nieuws

Recap Microsoft Inspire 2019; hoe ik ‘m heb beleefd….

30-07-2019

Inspire dag 0, zondag
Vanuit Microsoft Nederland werd voor de derde keer op rij het Inspire Holland House ingericht. Bier en bitterballen en alle Nederlandse aanwezigen voor dit event. Dit jaar waren dat bijna 500 mensen. De meeste mensen vertegenwoordigen bedrijven die een partnership zijn aangegaan met Microsoft. Daarnaast zijn ook veel medewerkers van Microsoft Nederland aanwezig. Het Holland House is ideaal om te netwerken in een ontspannen sfeer. Op zondagavond was ik uitgenodigd door '5hart' voor een wandel toer door het oude gedeelte van Las Vegas, geweldig om te zien wat daar allemaal gebeurd. Ongelooflijk ook: zo is er een restaurant waar de kleinste maaltijd 3000 kcal bevat en wanneer je je maaltijd niet op kan, je door de serveerster gekleed als “slutty nurse” met een houten plankje gespankt wordt. En dat is dan nog een van de meest normale dingen die je ziet. Geweldig!

Inspire dag 1, maandag
Om half 9 begint de eerste Corenote met Gavriella Schuster, CVP of Microsoft’s One Commercial Partner & en Judson Althoff, EVP of Microsoft's Worldwide Commercial Business. Deze Corenote ging vooral over het partner programma van Microsoft. Wat gaat daar veranderen en wat blijft hetzelfde? Daar gaat het vooral om de benefits die je als Microsoft Partner hebt bijvoorbeeld in het gebruik van software en online diensten. Maar ook wordt verteld wat Microsoft als bedrijf kan doen om de business van haar partners te vergroten. Waar liggen de kansen? Het antwoord ligt bij Microsoft 365, AI en Azure, met name op het gebied van training.

De dag hebben we afgesloten door via het Holland House terug te gaan naar het oude gedeelte van Vegas. Daar hebben we met een groep van 10 mensen nog een paar uur onze ogen uitgekeken naar wat er allemaal gebeurd daar.

Inspire dag 2, dinsdag
Voor mij was het de eerste keer dat tijdens Inspire op dinsdag geen Corenote was. De hele dat stond in het teken van de verschillen sessies die je kunt volgen tijdens dit event. De sessies lopen heel erg uiteen: van “Marketing is the new sales” naar “Technical benefits on Windows Virtual Desktop” en van “What’s new in Azure Security” naar “Building a long lasting customer relationship with Microsoft 365”. Ook heb ik op dinsdag “The HUB” bezocht. Dit is in feite de beursvloer waar Microsoft Partners hun oplossingen kunnen aanprijzen. Grote spelers als Dell, HPE en Microsoft zelf tonen daar hun waar. Maar ook kleine bedrijven zijn aanwezig. Een voorbeeld hiervan is “Templify”, een bedrijf waar wij klant van zijn. Aan het einde van de dag nog even naar het Holland House. Daarna via een feestje van Crayon doorgegaan naar het onofficiële - never happened - Nederlandse feestje. Supergezellig!

Inspire dag 3, woensdag
Woensdag was net als vorig jaar de grote dag. Microsoft's CEO Satya Nadella verzorgde de Corenote. Tijdens een aantal mooie voorbeelden liet hij zien waar Microsoft samen verschillende bedrijven over de hele wereld mee bezig is. 100, 17, 7.. de 3 getallen die centraal staan tijdens zijn verhaal. 100 duizend Microsoft mensen, samen met 17 miljoen Microsoft Partners zorgen voor een planeet met 7 miljard bewoners. En die 7 miljard bewoners, daar gaat het om. Vooruitgang in zorg en agricultuur worden aan de hand van mooie voorbeelden getoond. Ook de ontwikkelingen in Virtual Reality met levensechte hologrammen en MineCraft Earth werden gedemonstreerd. Al met al een super interessant verhaal van Satya.

Het tweede deel van de Corenote werd door Brad Smith gepresenteerd. De CLO van Microsoft vertelde over security en compliance. Hij besprak de laatste ontwikkelingen van Microsoft op dit gebied en de acties die Microsoft doet om het vertrouwen in cloud computing te laten groeien. Aan het einde van de dag geen Holland House, maar even biefstuk gegeten met een groepje van 7 mensen met onder andere onze leverancier Also.

Inspire dag 4, donderdag
Nog 1 laatste sessie door Microsoft Nederland, de zogeheten business update voor de Nederlandse markt. Ook in Nederland staat het komende jaar ‘kennis’ centraal. Microsoft zal er alles aan doen om meer opgeleide en gecertificeerde mensen in de arbeidsmarkt te brengen. Goed nieuws voor iemand als ik.

All 'n all een hele mooie week vol nieuwe en inspirerende indrukken. Van 4-8 november bezoek ik Microsoft Ignite, het technische broertje van Microsoft Inspire, in Orlando Florida. Dat beloofd ook weer een mooie week te worden, en daar heb ik nu al zin in! 

Zoek een vestiging in uw buurt