Nieuws

Zorginstellingen besteden IT liever uit

24-08-2016

Meer dan de helft van de Nederlandse zorginstellingen zal in de toekomst de IT gaan uitbesteden. Uit onderzoek van managementadviesbureau Quint Wellington Redwood blijkt dat 61 procent, in tegenstelling tot 49 procent in andere sectoren, van plan is om te kiezen voor outsourcing.

De belangrijkste reden hiervoor is dat zij de kwaliteit van de primaire processen willen verbeteren. Daarnaast is het voor de zorginstellingen belangrijk om toegang te krijgen tot resources. Om de juiste competenties binnen te halen en te houden wordt voor interne IT afdelingen immers steeds moeilijker. Tenslotte vinden zorginstellingen het fijn om de IT uit te besteden, omdat zij zich dan kunnen focussen op de kernactiviteiten.

Positieve consequenties

Uit het onderzoek blijkt dat het outsourcen van de IT wel hun vruchten afwerpt. Maar liefst 80 procent van de instellingen die de IT hebben uitbesteed, geeft aan dat de doelstellingen van de aanbesteding zijn behaald. Positieve consequenties zijn onder andere een verhoging van de kwaliteit, lagere kosten en meer transparantie over de kosten. Kostenverlaging is echter niet het primaire doel voor de zorgsector. Dit is verschillend met de financiële sector, waar kostenverlaging wel vaak het doel is. In de zorg is het primaire doel dat zij zich weer kunnen focussen op de kernactiviteiten.

Contact

Wilt u zich ook weer focussen op uw kernactiviteiten in plaats van tijd te besteden aan zaken omtrent de IT? U kunt al uw IT zaken en zorgen uitbesteden aan Qubical. Wij zorgen ervoor dat uw gehele IT omgeving werkt zoals het hoort en zorgen voor het beheer en het onderhoud. Is het uitbesteden van de IT iets waar u over nadenkt? Neem dan gerust contact op met ons voor een vrijblijvend gesprek. Wij zijn te bereiken per mail: info@qubical.nl of telefonisch via 088-5665488

Zoek een vestiging in uw buurt