Nieuws

Waarom is wet flexibel werken zo belangrijk voor werkend Nederland?

21-06-2016

Op 1 januari dit jaar is de Wet flexibel werken ingevoerd. Dit is nu ruim een half jaar geleden. Maar waarom is deze wet nu zo belangrijk voor werkend Nederland? De Wet flexibel werken zorgt ervoor dat een werknemer het recht heeft om een verzoek in te dienen bij de werkgever om thuis te werken. Ook mag de werknemer verzoeken op andere uren te mogen werken.

Tweede Kamerlid Linda Voortman legt uit waarom zij één van de indieners van de Wet flexibel werken is: “We moeten toe naar een meer ontspannen samenleving”. Voortman geeft aan dat een aanzienlijk aantal werkgevers plaats- en tijdonafhankelijk werken niet nodig vindt en dat dit wettelijk mogelijk maken daarom zo belangrijk is. De wet kan namelijk dienen als stok achter de deur voor werkgevers. Wanneer een verzoek wordt afgewezen, moet hier een goed beargumenteerde reden voor zijn. Een simpele “nee” voldoet niet meer. “We zijn niet alleen op aarde om te werken. Je bent iemands partner, vader of moeder. Door meer flexibel ons werk in te vullen ontstaat er een ontspannen samenleving. En daar willen we toch naar toe?”

Wilt u het voor uw medewerkers mogelijk maken om flexibeler te kunnen werken maar weet u niet zo goed hoe? U kunt bij Qubical terecht voor objectief IT advies. Wij kijken goed naar uw situatie en komen met een oplossing die precies op uw wensen aansluit. Neem snel contact met ons op of lees meer over ons advies.

Zoek een vestiging in uw buurt