Nieuws

Waarom steeds meer medewerkers kiezen voor thuiswerken

24-03-2016

Steeds meer medewerkers kiezen ervoor om (deels) thuis te werken. Hier zijn diverse redenen voor. Zo is aangetoond dat de meeste medewerkers in hun eigen omgeving een stuk rustiger kunnen werken. Dit geldt al helemaal voor het eigen huis. Mensen zijn over het algemeen nergens meer ontspannen dan in hun eigen huis. Ook helpt natuurlijk mee dat er thuis een stuk minder afleiding is dan op een druk kantoor.

Dankzij thuiswerken, is het veel makkelijker om de werktijd zelf in te delen. Zo beginnen sommige medewerkers liever later omdat zij het niet erg vinden om langer door te werken. Voor sommige medewerkers is dit precies tegenovergesteld. Wanneer medewerkers zelf hun tijd kunnen indelen, zijn zij een stuk gelukkiger.

Verder toont onderzoek aan dat medewerkers die thuiswerken, veel meer tot rust komen wanneer zij pauze houden. Dit komt omdat zij op dat moment in hun vertrouwde omgeving zijn. Het voordeel hiervan is dat zij de dag een stuk beter volhouden dan medewerkers die de hele dag in een kantoor werken.

Misschien wel het grootste voordeel van thuiswerken is de besparing van reistijd. Voor sommige medewerkers kan dit uren per dag schelen. Deze uren kunnen aan andere zaken besteed worden zoals het gezin, werk of vrije tijd. Dit kan leiden tot een stuk gelukkigere medewerkers.

Thuiswerken wordt een stuk gemakkelijker gemaakt wanneer medewerkers thuis kunnen inloggen op hun werkplek. Dit kan door middel van de Online Werkplek van Qubical. Via de Online Werkplek van Qubical logt u op een heel eenvoudige manier in op uw vertrouwde werkplek. Zo kunt u ook thuis bij de juiste gegevens en wordt thuiswerken nog gemakkelijker.

 

Zoek een vestiging in uw buurt