Nieuws

Nederlandse bedrijven staan in de Europese top als het gaat om telewerken

27-05-2016

Als het op telewerken aankomt, staat Nederland in de Europese top. Ongeveer 75 procent van de Nederlandse bedrijven ondersteunt telewerken en bezorgen ons daarmee de zevende plaats in de ranglijst voor Europese landen. Nederland heeft een flinke groei doorgemaakt ten opzichte van het percentage uit 2012. In 2012 lag het percentage bedrijven dat telewerken ondersteunde namelijk onder de 60 procent. De aantrekkende economie wordt genoemd als reden voor deze groei.

Maar wat wordt er nu precies onder telewerken verstaan? In deze lijst doe je aan telewerken wanneer je jezelf thuis of op een andere locatie dan op je werk toegang kunt verschaffen tot de ict-systemen van je bedrijf. Opvallend is dat vooral in de zakelijke dienstverlening gebruik wordt gemaakt van telewerken. Bij bedrijven waar medewerkers fysiek aanwezig moeten zijn om hun werk uit te voeren, wordt het minste gebruikgemaakt van telewerken. Ook is het zo dat vrijwel alle grote bedrijven met 250 medewerkers of meer gebruikmaken van telewerken.

Wilt u telewerken ook mogelijk maken voor uw personeel? Neem dan snel contact op met Qubical om meer te weten te komen over de diverse mogelijkheden.

Zoek een vestiging in uw buurt