Nieuws

Aantal werknemers met IT problemen nog steeds verontrustend groot

18-08-2015

Veel organisaties werken tegenwoordig volgens het principe van Het Nieuwe Werken. Om volgens dit principe te werken is goedwerkende IT een noodzaak. Dat ruim negen op de tien werknemers in ons land nog steeds kampen met IT problemen op het werk is dan ook schrikbarend. Zeker omdat er tegenwoordig uitstekende monitoringsoftware bestaat die dit soort problemen vooraf kan signaleren en voorkomen.

Deze cijfers blijken uit het onderzoek van SPS. De resultaten zijn gebaseerd op de antwoorden van ruim duizend medewerkers uit verschillende branches. Vanwege de vele IT problemen die de werknemers ervaren, besteedt 45 procent van hen meer dan een half uur per week aan problemen met de IT. Bij een kwart van de werknemers is dit zelfs meer dan een uur per week. Het is natuurlijk zorgwekkend dat werkend Nederland zoveel last heeft van IT problemen op kantoor. Dat zou vandaag de dag namelijk niet meer voor mogen komen met de proactieve monitoringsoftware die voor handen is. Op nummer één staat de reactietijd van software, terwijl dit tegenwoordig eenvoudig in kaart te brengen is. Het is niet meer nodig om zelf een diagnose te stellen op basis van wat de eindgebruiker vertelt.

Trage software staat inderdaad bovenaan de lijst van grootste ergernissen. Negentien procent van de werknemers ziet een trage reactietijd van software als grootste ergernis. Hierna volgt de snelheid van het internet met veertien procent en internetstoringen met dertien procent. Tenslotte irriteert twaalf procent zich aan de verouderde apparatuur waarmee zij werken.

U wilt natuurlijk dat deze cijfers niet voor uw organisatie gelden. De werkzaamheden van uw organisatie horen soepel door te lopen, ook als er zich een onverwacht IT probleem voordoet. Hiervoor is een snelle oplossing erg belangrijk, zodat uw bedrijfsprocessen nooit lang stilliggen. Maar wat als deze problemen vooraf voorkomen hadden worden? Dat zou uiteraard helemaal optimaal zijn en het percentage IT problemen binnen uw organisatie flink laten zakken. Qubical biedt deze monitoringsoftware aan in de vorm van de dienst Proactief Beheer. Met het proactieve beheer van Qubical verzekeren wij organisaties van zo min mogelijk verstoringen en een maximale beschikbaarheid van hun IT omgeving. Bedrijfsnetwerken worden namelijk continu en actief gemonitord om indien nodig tijdig preventieve maatregelen te nemen. Voorkomen is immers beter dan genezen. Klik hier voor meer informatie over ons proactieve beheer.

Wilt u tevreden medewerkers en zo min mogelijk IT problemen? Neem dan gerust eens contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Bel 088-5665488 of mail naar info@qubical.nl.

Zoek een vestiging in uw buurt