Nieuws

Skype uitgerust met vertaaltechnologie

10-06-2015

Vorig jaar in mei verraste Microsoft iedereen door te demonsteren hoe Skype Translator twee medewerkers met elkaar liet communiceren via Skype terwijl de een Duits en de ander Engels sprak. De software vertaalde de gehoorde zinnen namelijk realtime naar de andere taal en sprak ze vervolgens uit. Deze functionaliteit, die lange tijd fictie leek, zal binnenkort voor iedereen beschikbaar zijn. Aan het eind van de zomer zal Skype over de technologie van het vertaalprogramma beschikken, zo heeft Microsoft deze week bekendgemaakt.

Skype Translator beschikt over de functie om videogesprekken realtime te vertalen. Allereerst zet het systeem de gesproken woorden om in tekst. Vervolgens gebruikt Skype het Microsoft Translator om de tekst om te zetten in een andere taal. Een tekst-to-speech-bot, zoals ze die noemen, spreekt de zin vervolgens uit.

Met betrekking tot gesproken talen herkent de software de talen Duits, Engels, Italiaans en Mandarijns. Wanneer gebruikers daarentegen tekst intypen via de chatfunctie, kunnen vijftig talen, waaronder het Nederlands, worden vertaald. Het is niet bekend of en wanneer het Nederlands als gesproken taal zal worden toegevoegd aan het programma.

Skype Translator verbetert zichzelf continu door het principe machine learning. De software gebruikt de input van zijn gebruikers om een taal steeds beter te begrijpen. Onder andere om woorden beter te kunnen classificeren. Microsoft zegt dan ook dat de software gaandeweg verbetert.

 

 

 

 

 

 

 

 

Zoek een vestiging in uw buurt