Nieuws

Het Nieuwe Werken een win-winsituatie

16-06-2015

Het Nieuwe Werken leidt tot een win-winsituatie voor zowel werkgevers als werknemers. Dit is gebleken uit de Nationale Enquête Over Het Nieuwe Werken. Anno 2015 werkt ruim de helft van de organisaties in Nederland volgens de principes van Het Nieuwe Werken. Uit de enquête, waar bijna 5300 respondenten aan mee hebben gedaan, is gebleken dat dit naast kostenbesparing zorgt voor meer tevredenheid, energie en plezier bij de medewerkers.

Kosten besparen op de huisvesting staat voor 56 procent van de professionals die meededen aan het onderzoek nog steeds op nummer één wat betreft de reden om Het Nieuwe Werken in te voeren. Bij de organisaties die het Nieuwe Werken hebben ingevoerd zijn er echter ook nog andere belangrijke resultaten te zien. Zo zag 35 procent van de ondervraagde professionals meer tevreden werknemers ontstaan en 32 procent vindt dat er door het invoeren van Het Nieuwe Werken er juist meer verantwoordelijkheidsgevoel is ontstaan bij de werknemers.

De werknemers zelf worden ook daadwerkelijk gelukkiger van Het Nieuwe Werken. Zo gaf 64 procent van de werknemers aan dat zij meer energie hebben gekregen van het werk, 69 procent is er productiever door geworden, 88 procent heeft er meer vrijheid door gekregen en 66 procent heeft nu meer plezier in het werk. Het Nieuwe Werken heeft buiten de voordelen voor de werkgever ook absoluut een positief effect op het welzijn van medewerkers!

Zoek een vestiging in uw buurt