Nieuws

Thuiswerken verhoogt productiviteit

30-09-2016

Volgens werknemers uit Nederland verhoogt het werken vanuit huis de productiviteit. Dit blijkt uit een onderzoek onder 500 medewerkers van verschillende bedrijven. Van de ondervraagden denkt 55 procent productiever te zijn wanneer zij thuiswerken. Eén derde van de ondervraagden zegt even productief te zijn wanneer zij thuiswerken en een kleine dertien procent zegt minder productief te zijn tijdens het thuiswerken. De grootste reden om thuis te gaan werken is voor 59 procent om de afleiding op het werk te ontwijken. In de wereld van de IT loopt dit percentage zelfs op tot 69 procent.

Dat thuiswerken leidt tot een grotere productiviteit blijkt echter niet voor iedere functie het geval. Medewerkers die onderdeel zijn van de afdelingen financiën en klantenservice vinden werken op kantoor de betere optie. Maar liefst 52 procent van de afdeling financiën en 53 procent van de personen die op de klantenservice werken geven aan even productief of zelfs minder productief te zijn als zij thuiswerken. Van de medewerkers die onderdeel zijn van de afdeling personeelszaken is daarentegen 80 procent overtuigd thuis productiever te zijn dan op het werk.

Werken in de Cloud

Willen uw werknemers ook vaker thuiswerken om hun productiviteit te vergroten? Schroom dan niet om hen ook thuis te voorzien van de werkplek die zij gewend zijn. Met de Online Werkplek van Qubical kunnen uw medewerkers werken waar en wanneer zij maar willen, terwijl zij beschikken over hun eigen vertrouwde bureaublad met toegang tot de mailbox, programma’s, agenda en de persoonlijke en gezamenlijke schijf met documenten. Meer weten over de Online Werkplek van Qubical. Neem dan contact met ons op via 088-5665488 of per mail: info@qubical.nl.

Zoek een vestiging in uw buurt