Nieuws

1000 en 1 redenen om je als bedrijf aan te passen aan de nieuwe realiteit van cyberbeveiliging

20-05-2019

Vandaag de dag is iedereen mobiel. We kunnen overal werken en ons werk en onze passies naadloos delen tussen apparaten. Het fysieke kantoor is verleden tijd, de werkplek is nog nooit zo vloeiend geweest. Dat is natuurlijk prachtig, maar brengt ook een grote uitdaging met zich mee. Beveiliging.

Elke 39 seconden

Zo vaak voeren hackers een nieuwe aanval uit. Tegen de tijd dat je dit artikel hebt gelezen, hebben hackers vijf aanvallen ergens ter wereld uitgevoerd. Bij sommige daarvan zijn ondernemingen het doelwit, bij andere zijn het bedrijven in het MKB. Of het nu om een groot of klein bedrijf gaat, hackers weten dat een aanval heel veel kan opleveren als de organisatie niet goed is beveiligd.

En de aanval kan drastische gevolgen voor het bedrijf hebben. De gemiddelde kosten van een datalek zijn maar liefst 3,62 miljoen dollar, nog afgezien van de schade aan de bedrijfsreputatie na een grote aanval. Wat is de oplossing? Wees voorbereid. Aanslagen worden steeds complexer, dus het is de hoogste tijd om je cyberbeveiliging te herzien.

50 procent

Eind volgend jaar is 50% van ons mobiel of op afstand aan het werk. Dit heeft grote gevolgen voor cyberbeveiliging, omdat het groeiende aantal mobiele apparaten dat werknemers gebruiken, leidt tot een groter aantal blinde vlekken.

Het wordt inmiddels als normaal beschouwd dat grote hoeveelheden bedrijfsgegevens zich buiten de grenzen van de bedrijfsbeveiliging bevinden, voor een groot deel op mobiele apparaten. Hackers liggen altijd op de loer om een zwakke schakel uit te buiten met steeds geavanceerdere cyberaanvallen.

3 pijnpunten

Steeds vaker dringen malware en phishing een bedrijf binnen via e-mail. Jaarlijks zijn IT-bedrijven zo'n 1,37 miljoen dollar kwijt aan het reageren op malwaremeldingen.

Wachtwoord- en accountbeveiliging zijn enorm belangrijk. Identiteit is de nieuwe beveiliging geworden en de meeste geslaagde aanvallen richten zich dan ook daarop. Eindpunt-aanvallen kunnen grote schade bij een bedrijf veroorzaken doordat ze hackers toegang tot het bedrijf geven. Organisaties moeten dus klaar staan om snel en kordaat te reageren op dergelijke aanvallen.

Microsoft 365: de oplossing

We moeten cyberbeveiliging opnieuw onder de loep leggen in deze nieuwe wereld van mobiel werken. De ingebouwde beveiligingsoplossingen van Microsoft nemen de stress van bedrijfsbescherming weg en maken het makkelijker voor bedrijven om snel te reageren.

Microsoft 365 gebruikt geavanceerde analyses om enorme hoeveelheden bedreigingsinformatie en beveiligingsgegevens van Microsoft en partners te koppelen voor de bestrijding van cyberaanvallen. Je kunt de gedeelde inzichten bekijken in de Intelligent Security Graph, een gekoppeld systeem dat voortdurend beter wordt en dat alleen Microsoft biedt.

Microsoft 365 bevat de volgende geavanceerde beveiligingsfuncties:

  • Identiteit- en toegangsbeheer om de identiteiten van gebruikers te beschermen en de toegang tot waardevolle bedrijfsgegevens te beperken op basis van het risiconiveau van gebruikers.
  • Informatiebeveiliging om documenten en e-mails te versleutelen terwijl gebruikers ze meenemen binnen of buiten je organisatie.
  • Bedreigingsbeveiliging om je beveiligingsstatus te versterken, en snel en automatisch te herstellen als je toch wordt aangevallen.
  • Beveiligingsbeheer om een compleet beeld te krijgen en te profiteren van centraal beheer.
  • Bedrijfsspecifieke beveiligingsfuncties voor kleine en grote bedrijven, met producten zoals Microsoft 365 E5 voor grote ondernemingen en Microsoft 365 Business voor bedrijven in het MKB.

Bron: Microsoft Pulse

Zoek een vestiging in uw buurt