Nieuws

Opgepast voor gevaarlijke phishingmail

08-06-2016

Wij willen u waarschuwen voor een gevaarlijke phishingmail die sinds vandaag in Nederland wordt verspreid. De informatie die in deze mail wordt gebruikt, is van uw persoonlijke LinkedIn-profiel gehaald.

Slachtoffers krijgen een Nederlandse e-mail met daarin het verzoek een openstaande rekening van meer dan 2000 euro te voldoen. In de aanhef worden de voornaam, achternaam, bedrijfsnaam en de functieomschrijving van het beoogde slachtoffer genoemd. Het virus zit in het Word-bestand dat als bijlage aan deze mail wordt toegevoegd en kan veel schade aanrichten. In het bestand zit namelijk een macro die en virus installeert dat het slachtoffer vervolgens bankgegevens ontfutselt. Daarmee kunnen de cybercriminelen die achter deze phishingmail zitten vervolgens geld van de slachtoffers stelen.

Wij willen u waarschuwen en behoeden voor deze phishingmail die persoonlijke informatie van LinkedIn gebruikt. Open het bestand in de bijlage niet en neem bij twijfel of een verdachte e-mail altijd contact op met onze Servicedesk.

Bent u al in aanraking gekomen met deze phishingmail en heeft u de bijlage geopend? Neemt u dan zo snel mogelijk contact op met onze Servicedesk door te bellen naar 088-5665490.
Heeft u nog vragen over het voorgaande, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Zoek een vestiging in uw buurt