Nieuws

Qubical waarschuwt voor telefonische oplichters

18-06-2015


Wij willen u waarschuwen voor telefoonscammers! De oplichters gebruiken een jaren oude truc door zich telefonisch voor te doen als medewerkers van onder andere Microsoft. Na al zeker drie miljoen slachtoffers te hebben gemaakt zijn de scammers volgens Microsoft nog steeds aan de gang.

De oplichters bellen mensen op, doen zich voor als medewerker van een groot technisch bedrijf, zoals Microsoft en vertellen de slachtoffers dat er een storing is die opgelost kan worden door toegang te geven tot hun pc. Wanneer de consument dit doet plaatsen zij malware op de pc waardoor zij beschikken over informatie die in de computer staat opgeslagen.

Heeft u het idee dat u slachtoffer bent geworden van deze oplichters? Neem dan zo snel mogelijk contact op met onze Servicedesk door te bellen naar 088-5665490 of een mail te sturen naar servicedesk@qubical.nl.

Tenslotte waarschuwt Microsoft zelf ook van tijd tot tijd voor oplichterijen. Ditmaal doen ze dit via een panel door te tonen hoe de scam werkt, hoe je hem kunt voorkomen en wat je moet doen als je er toch het slachtoffer van bent geworden. Klik hier om het panel aan het woord te zien.

 

Zoek een vestiging in uw buurt