Nieuws

Negen van de tien werknemers maakt gebruik van IT tools die (nog) niet zijn goedgekeurd door de IT afdeling

13-11-2015

Uit onafhankelijk onderzoek is gebleken dat negen van de tien werknemers gebruikmaakt van IT tools die (nog) niet zijn goedgekeurd door de IT afdeling. Dit heeft vooral betrekking op online samenwerkingstools.

Uit het onderzoek blijkt dat tools als Dropbox worden ingezet door ruim 38 procent van werkend Nederland en 30 procent maakt gebruik van Skype en WeTransfer voor werkdoeleinden. Medewerkers werken vaak buiten de IT afdeling om, omdat de beschikbare soft- en hardware die ze voor het werk nodig hebben niet voldoen.

Volgens Kees van Bemmel, Managing Director bij Incentro, gaat de werknemer van tegenwoordig zelf op zoek naar passende middelen wanneer de IT afdeling zelf niet de juiste tools biedt. Dit zorgt voor chaos rondom de informatievoorziening, miscommunicatie en problemen met de veiligheid van gevoelige bedrijfsdata. Daarnaast brengt het moeilijkheden met zich mee rondom het beheer van de oplossingen.

“Door medewerkers beter te faciliteren met de juiste tools, kunnen zij hun werk goed en veilig uitvoeren”, aldus Van Bemmel. “Hierdoor worden medewerkers niet alleen productiever, maar ze gaan ook met meer plezier werken."

Laat uw werknemers ook veilig en met plezier werken! Met de Online Werkplek van Qubical kunnen uw werknemers niet alleen werken waar en wanneer zij maar willen, maar hebben zij ook overal toegang tot hun mailbox, programma’s, agenda en de persoonlijke en gezamenlijke schijf met documenten. Tegelijkertijd hoeft u niet bang te zijn voor de veiligheid van uw kostbare bedrijfsgegevens. Door te werken in de Cloud kunnen uw bedrijfsgegevens automatisch en dagelijks worden geback-upt en uw mailverkeer wordt beschermd tegen e-mailbedreigingen. Bovendien hoeven uw werknemers niet meer buiten uw bewustzijn om te werken met onveilige tools als Dropbox.
Meer informatie over het werken in de Cloud? Klik hier.

Zoek een vestiging in uw buurt