Nieuws

Van negen tot vijf werken blijkt marteling voor lichaam en geest

10-09-2015

Uit een wetenschappelijk onderzoek, uitgevoerd door Paul Kelly, is gebleken dat werken van negen tot vijf een marteling is voor lichaam en geest. Deze marteling is tegenwoordig te voorkomen door werken in de Cloud. Cloud diensten maken het namelijk mogelijk dat medewerkers altijd en overal kunnen inloggen op hun eigen Online Werkplek. Zo kunnen medewerkers plaats- en tijdonafhankelijk werken en kunnen zij profiteren van flexibele werktijden. Het enige wat zij nodig hebben om te kunnen werken is een internetverbinding. Tegenwoordig is het voor organisaties dus zeker mogelijk om deze vastgestelde marteling voor medewerkers te voorkomen.

Volgens dokter Kelley is een standaard werkdag helemaal niet zo goed voor de mens en heeft iedereen onder de 55 jaar hier last van. Kelley pleit voor werkdagen die starten na tien uur in de ochtend. Volgens Kelley ligt het probleem bij onze biologische klok. Deze klok reageert sterk op zonlicht waardoor het lastig is om ons te focussen voor tien uur ’s ochtends. Wij hebben dit vaak zelf niet door, maar dit kan op de lange termijn schade toebrengen aan de gezondheid. Verder beweert Kelley dat het merendeel van de mensen chronisch slaaptekort heeft. Vroeg opstaan heeft hier een groot aandeel in.

Als vervolg op zijn onderzoek is Kelley nu bezig met een onderzoek waarbij hij een groep tien jarigen onder de loep neemt. Een deel van de groep wordt gevraagd om de lessen te starten om negen uur ’s ochtends en een deel van de groep wordt gevraagd om te starten om tien uur ’s ochtends. Kelley wil zo onderzoeken of de leerlingen die om tien uur starten met de lessen gedurende de dag ook echt een voordeel hebben.

Via het nieuwe werken kunnen organisaties hun medewerkers een stuk flexibeler laten werken. Met de Cloud diensten van Qubical kunnen medewerkers namelijk altijd en overal werken. Niet alleen op kantoor, maar ook thuis of onderweg en ook op elk gewenste moment. Het enige benodigde is namelijk een internetverbinding. Wilt u meer informatie over de Online Werkplek van Qubical? Klik dan hier. Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen door te bellen naar 088-5665488 of door een mail te sturen naar info@qubical.nl

Zoek een vestiging in uw buurt