Nieuws

Nieuwe generatie wil flexibeler werken

25-04-2016

Door de instroom van jonge medewerkers verandert de arbeidsmarkt aanzienlijk. Bedrijven zelf zijn bezig om efficiënter te werken terwijl de medewerkers het steeds belangrijker vinden om zelf de regie te hebben. De nieuwe generatie vindt flexibiliteit en technologie een must en ziet secundaire arbeidsvoorwaarden als vanzelfsprekend. Dit is iets waar veel werkgevers aan moeten wennen.

Jongeren zijn veel meer gewend om mobiel te werken en hechten veel meer waarde aan vrije tijd dan de oudere medewerkers. Zo komt het bijvoorbeeld steeds meer voor dat jonge medewerkers een dag in de week vrij willen en veel meer de regie willen over hun eigen leven. Vroeger was het gebruikelijk om het privéleven om het werk heen te bouwen. Nu begint dit langzaam te verschuiven naar het tegenovergestelde.

Voor werkgevers is het belangrijk om werknemers nog steeds aan zich te blijven binden. Werknemers worden namelijk efficiënter inzetbaar wanneer zij de organisatie beter kennen. Daarom is het zaak om medewerkers vast te houden. Meegaan in de wensen van jonge medewerkers is dus niet te vermijden. Hier kan mee begonnen worden door medewerkers flexibeler te laten werken. Dit kan door thuiswerken gemakkelijker te maken en gebruik te maken van flexibele werktijden. U kunt een begin maken met flexibel werken dankzij Online Exchange van Qubical. Dankzij Online Exchange heeft u overal ter wereld toegang tot uw e-mail en bent u een stuk flexibeler.

 

Zoek een vestiging in uw buurt