Nieuws

Creativiteit op de werkvloer

29-03-2016

Onderzoek toont aan dat meer creativiteit op de werkvloer een positieve invloed heeft op organisaties. Meer creativiteit leidt namelijk tot nieuwe inzichten die positief kunnen zijn voor een organisatie. Zo kunnen keuzes die niet voor de hand liggend zijn, bijvoorbeeld leiden tot een andere benadering van de doelgroep. Deze andere benadering kan uiteindelijk tot meer omzet en winst leiden.

Om creativiteit binnen organisaties te bevorderen, moet hier ruimte voor worden gemaakt. Bij sommige organisaties wordt “out of de box” denken helemaal niet gewaardeerd. Het is dan ook niet verwonderlijk dat medewerkers hier minder creatief zijn. Creativiteit is geen gemakkelijk begrip. Wat voor de ene persoon namelijk creatief is, is voor de andere persoon weer doodnormaal. De reden waarom veel organisaties niet altijd behoefte hebben aan creatieve medewerkers is het feit dat creativiteit niet alleen maar tot goede ideeën leidt maar soms ook tot slechte ideeën. Het is voor dit soort organisaties belangrijk om te beseffen dat ook slechte ideeën je vooruit kunnen brengen omdat deze soms onderdeel van een proces zijn waardoor je juist weer vooruit komt.

Om creativiteit te bevorderen moet er ruimte zijn om ideeën te opperen en moet de omgeving hiervoor openstaan. Een comfortabele werkplek en vrijheid van werkplek en van werktijden zorgt ervoor dat medewerkers zich prettiger voelen waardoor creativiteit bevorderd wordt. Een organisatie die dit tot in perfectie heeft uitgevoerd, is Google. Google kantoren zijn ware speeltuinen waar medewerkers als helden worden behandeld. Nu is het niet nodig en misschien ook niet mogelijk om uw organisatie zo in te richten, maar kleine veranderingen kunnen al een hoop schelen. Zo kunnen flexibele werktijden bevorderd worden door meer thuis te werken. De Clouddiensten van Qubical kunnen hierbij helpen omdat gegevens hierdoor ook thuis of op een andere locatie gemakkelijk te bereiken zijn. Want bedenk wel, medewerkers met meer vrijheid zijn gelukkiger en creatiever.

 

Zoek een vestiging in uw buurt