Nieuws

Balans tussen werk en privé blijft lastig

05-07-2016

Het is tegenwoordig een hot topic, de verhouding tussen werk en privé. Veel organisaties worstelen met het tegemoet komen aan de eisen van werknemers. Zeker de jonge werknemers stellen hogere eisen aan de verhouding tussen werk en privé.

De afgelopen 60 jaar is de arbeidsmarkt flink veranderd. Zo is het aantal vrouwen op de arbeidsmarkt sinds de jaren 60 toegenomen en vinden er steeds meer echtscheidingen plaats. Dit heeft invloed op de arbeidsmarkt. Uit onderzoek blijkt dat per categorie werknemers er andere behoeften bestaan. Zo hebben jonge medewerkers vaak behoefte om rekening te houden met een jong gezin en treden oudere medewerkers steeds vaker op als mantelzorger voor een ouder.

Geadviseerd wordt om te investeren in een goede werk-privé balans van werknemers omdat aangetoond is dat dit loont. Werknemers die vinden dat zij een goede werk-privé balans hebben, zijn gezonder, minder vaak afwezig en presteren beter. Het is dus zaak dat organisaties goed in de gaten houden welke behoeften verschillende groepen medewerkers hebben en hier tijdig op inspelen. De mogelijkheid tot flexibel werken kan hieraan bijdragen. Door medewerkers te laten werken op tijdstippen die hun uitkomen, wordt een gevoel van vrijheid bevorderd en kan de werk-privé balans verbeterd worden.

Wilt u meer weten over hoe u uw werknemers flexibeler kunt laten werken, bijvoorbeeld door de Online Werkplek van Qubical? Neem dan snel contact met ons op. Wij kunnen u voorzien van objectief advies zodat u de juiste keuze kunt maken voor uw onderneming.

Zoek een vestiging in uw buurt