Nieuws

Is de laptop over tien jaar vervangen door de tablet?

08-09-2015

Uit onderzoek blijkt dat meer dan de helft van de werknemers denkt dat de laptop binnen tien jaar wordt vervangen door de tablet. Het blijkt zelfs zo te zijn dat steeds minder werknemers laptops gebruiken op hun werk. Dit terwijl tablets juist steeds populairder en het gebruik toeneemt.

Het is wel zo dat de verkoop van tablets aan consumenten flink is gedaald. Deze daling wordt vooral geweten aan het steeds groter worden van smartphones waardoor de tablet overbodig wordt. De tabletproducenten spelen hier slim op in door hun tablets groter te maken. Ook krijgen tablets steeds meer gebruiksmogelijkheden. Denk hierbij aan extra applicaties en het kleiner maken van de verschillen tussen mobiele en desktop besturingssystemen. Verder wordt het steeds makkelijker gemaakt om toetsenborden op tablets aan te sluiten waardoor het gebruiksgemak wordt vergroot.

Het feit dat in veel branches de draagbaarheid van computers steeds belangrijker wordt, vergroot de populariteit van tablets. In de zorg (bijvoorbeeld bij de hulpdiensten), de bouw of in de beveiliging is de draagbaarheid van devices namelijk belangrijk. Men focust zich hier meer op de werking van de verschillende applicaties dan op de mogelijkheid van het schrijven van grote stukken tekst. Daarom is het idee dat de laptop in deze beroepsgroepen gaat verdwijnen, zo gek nog niet.

Of u nu werkt op een tablet of op een laptop, voor de dienstverlening van Qubical maakt het niets uit. Wanneer u bij ons in de Cloud werkt, heeft u namelijk op ieder device toegang tot al uw bedrijfsgegevens. Online Werkplek Citrix van Qubical is zelfs helemaal geoptimaliseerd voor tablets, daardoor is het werken op een tablet nog gebruiksvriendelijker. Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Klik dan hier.

Zoek een vestiging in uw buurt