Nieuws

Achturige werkdag staat ter discussie

22-09-2016

We leven in een tijd waarin we flexibel werken steeds normaler vinden en er wordt gekeken naar andere manieren van werken. Het is dan ook niet zo gek dat onze standaard achturige werkdag kritisch wordt bekeken. Zo vindt Ben Jansen van Déhora Consultancy Group dat de achturige werkdag schade toebrengt aan de productiviteit en flexibiliteit van organisaties. Hij stelt ook dat langere werkdagen (bijvoorbeeld drie dagen van twaalf uur) niet goed werken. Hier is volgens hem namelijk geen wetenschappelijk bewijs voor.

Jansen pleit voor maatwerk als het aankomt op arbeidstijden. Dit is omdat werktijdvoorkeuren sterk afhangen van het individu. Zo bestaan er bepaalde werkvormen die te zwaar zijn om acht uur achter elkaar uit te voeren. Daarnaast kan in sommige gevallen een werkdag van acht uur weer te kort zijn. Denk bijvoorbeeld aan het werk van piloten.

Recent onderzoek laat zien dat organisaties die gebruik maken van zelfroosteren goede resultaten boeken. Dit geldt voor zowel de werknemers, de werkgevers en de klanten. Door werknemers zelf hun rooster te laten bepalen, kan er per individu een goede balans worden gevonden. Volgens Jansen is maatwerk daarom de toekomst.

Wilt u ook flexibeler kunnen werken? Dan is het zeker de moeite om eens naar de Online Werkplek van Qubical te kijken. Dankzij de Online Werkplek kunt u overal werken. Of dit nu thuis, onderweg of op kantoor is, u heeft altijd beschikking over uw werkplek. Zo bent u beter in staat om uw eigen werktijden te bepalen. Wilt u meer weten? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij voorzien u graag van het beste advies.

Zoek een vestiging in uw buurt