Nieuws

Beveiliging groot voordeel van het werken in de Cloud

14-09-2016

Het werken in de Cloud brengt vele voordelen met zich mee. Volgens sommige mensen is de beveiliging er hier echter niet één van. Sommige denken zelfs dat het werken in de Cloud een flinke stap terug doet wanneer het gaat om beveiliging. Dit blijkt niet het geval. Op dit moment draait ongeveer tien procent van de workloads in de Cloud en met succes.

Uit onderzoek blijkt namelijk dat juist door de achterdocht die bepaalde mensen hebben ten opzichte van de publieke Cloud, er voldoende geld en tijd wordt besteed door organisaties aan het implementeren van geavanceerde beveiligingstechnieken, zoals identity en access management. Men is wanneer het gaat om de Cloud meer proactief in het toepassen van beveiligingsmaatregelen. Dit valt eenvoudig uit te leggen. Cloud providers zien namelijk zelf het belang van beveiliging in, omdat zij bij een hack op hun platform hun geloofwaardigheid direct verliezen. Met deze reden zijn zij heel scherp en proactief in het updaten van hun beveiligingssystemen. De feiten wijzen er daarom op dat de best beveiligde systemen op de publieke Cloud te vinden zijn.

Kort samengevat zijn er vier factoren te noemen, die Cloud beveiliging vaak beter maken dan on-premise beveiligingen:

  • Dankzij het gecentraliseerde model van de publieke Cloud kunnen updates makkelijk worden toegepast.
  • Door de paranoïde houding van mensen over de Cloud wordt er meer geld en tijd geïnvesteerd in de beveiliging dan bij on-premise oplossingen.
  • IT en providers gebruiken in de Cloud vaak identity-based beveiliging, wat over het algemeen effectiever is dan de traditionele aanpak.
  • Bij het opzetten van een Cloud platform begint men vaak van de grond af aan. Dit heeft als gevolg dat providers innovatiever en effectiever met de beveiliging om kunnen gaan.

Overweegt u ook over te stappen naar de Cloud, maar heeft u behoefte aan meer informatie? Neemt u dan gerust contact met ons op door te bellen naar 088-5665488 of via een mail naar info@qubical.nl.

Zoek een vestiging in uw buurt