Nieuws

Thuiswerken en flexibele werktijden belangrijkste secundaire arbeidsvoorwaarden

19-05-2016

Uit onderzoek is gebleken dat thuiswerken en flexibele werktijden door de Nederlandse bevolking worden gezien als de belangrijkste secundaire arbeidsvoorwaarden. Waarbij 33 procent van de werknemers veel waarde hechten aan het werken vanuit huis en ruim een kwart van de Nederlanders aan flexibele werktijden.

Wat hierbij opvalt is dat de meerderheid van de ondervraagden, namelijk 48 procent, aangeeft flexibele werktijden erg belangrijk te vinden. Onder werknemers met kinderen is dit zelfs 60 procent. Het belang van de kinderen (38 procent) of het kunnen indelen van de eigen tijd (37 procent) zijn de belangrijkste redenen waarom medewerkers flexibel willen werken. 

Toch blijkt dat in de praktijk slechts 26 procent van de respondenten daadwerkelijk zelf in hand hebben of zij flexibel werken of niet. Dit betekent dat de voorkeur voor flexibel werken niet altijd overeenkomt met het plan van de werkgever. Om de medewerkers tevreden te houden door een goede werk-privé-balans te creëren is het daarentegen wel belangrijk dat je de medewerkers tegemoetkomt in hun persoonlijke behoeften.

Is het voor uw organisatie ook tijd om tegemoet te komen aan de behoeften van uw werknemers en wilt u hen flexibel laten werken? Dan bent u er klaar voor om te gaan werken in de Cloud. Wilt u meer informatie over wat de Cloud voor uw bedrijf kan betekenen? Klik dan hier voor meer informatie. Twijfelt u nog over een overstap naar de Cloud? Dan kunt u zich hier aanmelden voor één van onze Cloudevents. Tijdens dit event vertellen wij u alle ins en outs van de Cloud en mag u zelfs een kijkje nemen in het datacenter EvoSwitch.

 

Zoek een vestiging in uw buurt