Nieuws

Flexibel werken levert vele voordelen op

07-10-2015

Uit internationaal onderzoek van Regus is gebleken dat de helft van de Nederlandse werknemers een betere balans wil hebben tussen werk en privé en daarom graag flexibel wil werken. Een derde van de respondenten wil dichter bij huis werken. Aan het onderzoek namen meer dan 44000 mensen uit het bedrijfsleven in ruim honderd verschillende landen deel.


Het flexibele werken levert volgens het onderzoek niet alleen voordelen op voor de werknemers, maar stimuleert 58 procent van de Nederlandse bedrijven het flexibele werken om beter in staat te zijn om snel op veranderingen in de markt te reageren. Het flexibele werken zorgt er namelijk voor dat bedrijven makkelijker kunnen groeien of krimpen zonder dat hier hoge kosten bij komen kijken. Daar komt bij dat een organisatie die gebruikmaakt van flexibel werken beter in staat is om talent uit een bredere regio aan te trekken, vooral als ze meer bieden dan de in de sector gehanteerde standaarden wat betreft flexibiliteit. Tenslotte geeft één op de vijf Nederlandse bedrijven medewerkers graag de kans om dichter bij huis te werken om zo de huurkosten van het bedrijf af te laten nemen. Dit zorgt ervoor dat bedrijven het aantal vaste werkplekken gemakkelijker kunnen verlagen wanneer deze niet in gebruik zijn.


Het flexibele werken levert vele voordelen op. Wanneer u denkt aan flexibel werken en dus aan werken waar en wanneer u maar wilt, gaan de gedachten al snel richting het werken in de Cloud. De kracht van de Cloud is dat u overal toegang heeft tot uw werkomgeving. U heeft geen servers meer op kantoor en werknemers kunnen altijd elkaars agenda inzien, afspraken plannen en contacten met elkaar delen. Wilt u ook het flexibele werken stimuleren door te werken in de Cloud? Wij voorzien u graag van informatie. Wij zijn telefonisch te bereiken op 088-5665488 of per mail: info@qubical.nl.

Zoek een vestiging in uw buurt