Nieuws

Microsoft lanceert Windows 10

04-06-2015

Deugdelijk nieuws voor de liefhebbers van Windows. Microsoft heeft via een bericht over de introductie van Windows 10 aangekondigd op 29 juli 2015 officieel het nieuwe besturingssysteem op de markt te brengen. Dit gaat enkel om de consumentenversie. De informatie over de beschikbaarheid van de Pro- en Enterprise-versie laat nog even op zich wachten. Microsoft kondigde eerder al aan dat voor de Enterprise-versie wel zal moeten worden betaald, maar dat ook de Pro-versies van Windows een gratis update krijgen.

Windows 10 zal beschikbaar zijn in 190 verschillende landen. Vanaf 29 juli 2015 kunnen alle klanten die in een van deze landen wonen en Windows 7 of Windows 8.1 gebruiken gratis upgraden naar Windows 10. Hiervoor krijgen zij een jaar de tijd. Zodra een Windows-device geüpdatet is, zorgt de softwareleverancier voor gratis updates gedurende de hele ondersteunde levenscyclus van het apparaat.

Microsoft zegt het nieuwe besturingssysteem te hebben ontworpen om mensen te verbinden en productief te laten zijn. Zij schakelden voor de ontwikkeling van het product dan ook de hulp in van vier miljoen gebruikers.

Met Windows 10 komt ook het bekende Start-menu weer helemaal terug. Daarnaast beschikt het besturingssysteem over een nieuwe internetbrowser genaamd Microsoft Edge. Twee andere verbeterpunten die veel gebruikers zullen verheugen is het feit dat Windows 10 sneller opstart dan zijn voorgangers en dat de accu langer mee gaat, doordat de software is ontwikkeld voor efficiënter energieverbruik.

Zoek een vestiging in uw buurt