Nieuws

Vaste telefoonlijn vervangen door flexibele communicatietools

28-09-2015

Uit onderzoek van onderzoeksbureau Peil.nl is gebleken dat op de werkvloer collega’s vooral met elkaar communiceren via e-mail of mobiele telefonie. De mensen zijn op zoek naar flexibele communicatie, zoals internetbellen en chatten, waardoor de vaste telefoonlijn buitenspel lijkt te zijn gezet.

Nog maar 35 procent van de werknemers gebruikt de vaste telefoonlijn. De overige werknemers kiezen liever voor e-mail of mobiele telefonie. Naast deze communicatietools die respectievelijk op plaats één en twee staan van populairste zakelijke communicatietools maken mensen ook liever gebruik van een face-to-face-gesprek.

Dat de populariteit van de vaste telefoon sterk aan het dalen is valt te wijten aan het feit dat er meer behoefte is aan flexibiliteit. Internettelefonie, smartphones, tablets, of pc’s hebben veel meer mogelijkheden dan de ouderwetse manier van bellen. Mensen zullen op zoek gaan naar rijkere en flexibelere tools en integratie van deze middelen. De smartphone kan een faciliterende en stimulerende rol spelen in deze ontwikkeling.

Bent u ook op zoek naar een flexibele manier van communiceren, waarbij u te allen tijde toegang heeft tot uw actuele mailbox en agenda op uw telefoon, tablet of laptop? Dan is de Online Exchange van Qubical geknipt voor u. Uw collega’s kunnen voortaan altijd elkaars agenda inzien, afspraken inplannen en contacten met elkaar delen. Vanaf welk online apparaat dan ook. Het enige dat u nodig heeft is een internetverbinding. Meer weten over de Online Exchange van Qubical? Mail naar info@qubical.nl.

Zoek een vestiging in uw buurt