Nieuws

Hoe blijven flexwerkers gelukkig?

16-11-2016

Aan werken op flexplekken zitten voor- en nadelen verbonden. Uit onderzoek van het CfPB onder meer dan 300 respondenten is gebleken dat vijf punten doorslaggevend zijn als het gaat om werken in een flexkantoor.

De punten die vaak worden genoemd als voordeel voor het werken in een flexkantoor zijn: het interieur, kennisdeling, de mix van werkplekken, openheid en het meubilair. De minpunten die vaak worden genoemd zijn het binnenklimaat, concentratieproblemen, gebrek aan werkplekken, gebrek aan privacy en weinig flexibele ICT-mogelijkheden.

De genoemde problemen die medewerkers ervaren op flexplekken kunnen redelijk eenvoudig worden opgelost. Zo wordt het volgende aangeraden:

  • Zorg voor een handige ligging van informele vergaderplaatsen;
  • Maak een aantal afgesloten belruimtes in de buurt van de werkruimte mogelijk;
  • Let op een goede akoestiek;
  • Zorg ervoor dat mensen in enige mate afgeschermd zitten, zodat zij voldoende privacy hebben;
  • Realiseer een goede afwisseling van werkplekken;
  • Maak een flexibele IT omgeving mogelijk.

Wanneer medewerkers niet gemakkelijk kunnen verhuizen van plek, heeft het hele idee van een flexkantoor weinig zin. De IT faciliteiten dienen zo te zijn ingericht dat medewerkers gemakkelijk overal kunnen werken. Qubical kan hierin een adviserende rol spelen en u zo helpen uw flexkantoor tot een succes te maken! Klik hier om contact met ons op te nemen.

Zoek een vestiging in uw buurt