Nieuws

Hoe maak je een werkomgeving productiever?

28-06-2016

Iedere organisatie wil dat de medewerkers zo productief mogelijk zijn. Maar hoe zorg je daar nu voor? De werkomgeving speelt een belangrijke rol in de productiviteit. Uit onderzoek blijkt dat een aantal kleine aanpassingen ervoor kunnen zorgen dat de werkomgeving een stuk productiever wordt.

Levende planten

Levende planten zorgen ervoor dat medewerkers zich minder opgesloten voelen. Hierdoor voelen zij zich meer ontspannen. Ook bevorderen planten de luchtkwaliteit op kantoor. Dit is iets dat vaak vergeten wordt, maar wat wel belangrijk is voor de concentratie van werknemers.

Natuurlijk licht

Natuurlijk licht biedt meerdere voordelen. Zo voelen medewerkers zich minder opgesloten wanneer er veel natuurlijk licht aanwezig is. Verder zorgt het voor meer creativiteit en ontspanning. Het is dus geen verkeerd idee om bureaus in de buurt van een raam te zetten.

Inrichting

Wanneer een kantoorruimte wordt ingericht met leuke extra’s, voelen medewerkers zich meer betrokken bij de omgeving. Dit zorgt voor een hogere concentratie. Een leuk ingerichte werkomgeving is belangrijk aangezien medewerkers veel tijd doorbrengen op hun werk. Ook is het een goed idee om medewerkers te laten meedenken over de inrichting van het kantoorpand.

Interactie

Wanneer medewerkers veel moeten samenwerken is het handig om na te denken over interactieve vergaderruimtes. Zo kun je bijvoorbeeld gebruikmaken van leunbureau ’s zodat er staand vergaderd kan worden. Ook is het leuk om een brainstormmuur te maken met bijvoorbeeld glas en krijtverf. Dit kan ervoor zorgen dat vergaderingen leuker en efficiënter worden.

Flexibele meubels

Flexibiliteit is iets waar veel medewerkers zich gelukkiger door voelen. Zo zorgt flexibel werken voor een groter gevoel van vrijheid en voelen medewerkers zich gelukkiger. Om flexibel werken te promoten is het verstandig om flexibele meubels terug te laten komen in het kantoorpand. Door bijvoorbeeld gebruik te maken van verschillende soorten bureaus kan een medewerker de werkplek kiezen die aansluit op de werkzaamheden van dat moment. Let er wel op dat comfort belangrijk is voor veel medewerkers. Een designstoel kan heel mooi zijn, maar als het naar zit, zal een medewerker hier niet gelukkig van worden. Wilt u advies over hoe u flexibeler kunt werken? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Zoek een vestiging in uw buurt