Nieuws

De millennial verwacht flexibiliteit

08-08-2016

Uit onderzoek van Monsterboard onder 4114 werknemers in Europa blijkt dat de Millenial, geboren in begin jaren 90, meer behoefte heeft aan vrijheid en flexibel werken. Hierbij wilt hij of zij niet worden beoordeeld op aanwezigheid, maar op resultaat. Daarnaast wordt samenwerken steeds belangrijker. Millenials willen van elkaar leren.

Met meer vrijheid bedoelen de Millenials dat ze op zoek zijn naar een betere balans tussen werk en vrije tijd. Dit betekent dat zij hun uren flexibel willen kunnen indelen en het daarnaast ook mogelijk is om thuis te kunnen werken. Werkgevers zijn daarentegen nog altijd huiverig als het gaat om flexibel werken. Dit kan erg nadelig zijn voor de organisatie zelf, omdat flexibiliteit helemaal verbieden er voor kan zorgen dat medewerkers over willen stappen naar een organisatie die het flexibel werken wél stimuleert. Wanneer organisaties wel flexibiliteit bieden kan dit aantrekkelijk zijn voor potentiele nieuwe werknemers.

Naast vrijheid en goede arbeidsvoorwaarden hechten Millenials veel waarde aan een werkplek die geografisch dichtbij hun woonhuis ligt. Hierdoor blijft de reistijd beperkt en houden zij meer tijd over voor hun privéleven. Tenslotte hechten de Millenials ook zeer veel waarde aan leuke uitjes die worden georganiseerd onder collega’s.

Bent u benieuwd op welke manier u het flexibele werken kunt stimuleren? Neemt u dan gerust contact met ons op door te bellen naar 088-5665488 of via een mail naar info@qubical.nl.

Zoek een vestiging in uw buurt