Veelgestelde vragen

De meest gestelde vragen en de antwoorden over Qubical zijn hier te vinden. Indien u hier niet kunt vinden wat u zoekt kunt u altijd contact met ons opnemen.

Partnerprogramma

Wat is het verschil tussen White Label en Reseller?
Als White label Partner kunt u alle producten van Qubical onder uw eigen bedrijfsnaam en branding aan uw klanten aanbieden. Als Reseller kunt u de producten uit naam van Qubical aanbieden.

Wat zijn de voorwaarden om partner te worden?
In principe kan ieder bedrijf zich aanmelden als partner. Wel verwachten wij van onze partners dat het portfolio van Qubical een aanvulling is met de eigen producten en diensten. Een partner moet in staat zijn de diensten en producten van Qubical te verkopen en klanten te adviseren. Daarnaast willen wij voorkomen dat Qubical partners zich binnen hetzelfde afzetgebied bevinden. Als er al een Qubical partner actief is binnen uw klantenkring zullen wij in veel gevallen de aanvraag afwijzen.

Welke niveaus zijn er in het Partnerprogramma en hoe kan ik een niveau hoger komen?
Qubical partners zijn IT gerelateerde bedrijven die hun portfolio willen uitbreiden met gespecialiseerde IT- en cloudoplossingen. Er moet binnen het eigen portfolio raakvlak zijn met de diensten van Qubical. Het is niet nodig om zelf de expertise in huis te hebben. De kennis en technische / commerciële middelen worden door Qubical geleverd. Na aanmelding als partner wordt een login verstrekt waarmee kan worden ingelogd op de portal. De status is dan prospect partner. Qubical voert dan een procedure uit waarin de geschiktheid als partner wordt beoordeeld. Hierbij wordt een KvK controle uitgevoerd en ook bekeken of er geen overlap is met een andere actieve partner. Hierbij wordt voorkomen dat partners elkaar direct in hetzelfde gebied kunnen beconcurreren.

Na goedkeuring als partner wordt de kandidaat partner uitgenodigd de introductiecursus te komen volgen op het kantoor van Qubical in Haarlem. Nadat deze cursus met succes is afgerond wordt de status 'partner' toegekend. Als partner kan alle functionaliteit, inclusief het gebruik van de unieke Cloud Builder worden gebruikt.

Voor partners zijn er nog hogere niveaus te halen. Dit gaat door het volgen van een expert cursus waarin diep op de technologie wordt ingegaan van het cloud platform zodat deze partners in staat zijn zelf potentiële klanten te adviseren over cloud oplossingen. Hogere niveaus hebben ook financiële voordelen door een gunstigere inkoopprijs.

Wat onderscheidt het partner programma van Qubical ten opzichte van andere aanbieders van dergelijke programma's?
Het Qubical partnerprogramma biedt I(c)T-dienstverleners (Telecom, System Integrators, Value Added Resellers & SaaS-leveranciers) een ‘White Label’ service en ‘Reseller’ service waarmee partners hun dienstverlening kunnen uitbreiden, dan wel de next step level kunnen maken ten aanzien van de bestaande dienstverlening. Daarbinnen leveren wij de dienstverlening, wanneer men kiest voor het ‘White label’ partnerprogramma, in de volledige “keten” ‘White label’. Hieronder verstaan wij:

 - Training- en opleidingen voor commerciële medewerkers;
 - Uit naam van een partner aan tafel deelnemen bij potentiële en bestaande klanten;
 - Project uitvoering en het uitwisselen van kennis- en ervaring met (i.v.t.) bij de partner in dienst zijnde IT-ers;
 - Zorgdragen voor de helpdesk en Remote & Onsite beheer;
 - 24/7 bereikbaarheidsdienst;
 - Een partner portaal waarbinnen klanten (commercieel / administratief én technisch) centraal staan.

IT en Servicedesk

Welke IT Services kan ik mijn klanten aanbieden als partner van Qubical?
Partners van qubical kunnen gebruik maken van de Serivcedesk van Qubical. Deze wordt bemand door IT professionals die uw klanten direct kunnen helpen via de telefoon en email. Naast de Servicedesk heeft Qubical een online systeem waarin alle cases van uw klanten worden bijgehouden. U heeft hier zelf toegang toe maar u kunt ook een volledig eigen omgeving inrichten waarin het Servicedeskpakket onder uw eigen naam wordt gepersonaliseerd (White Label). Dit portaal is desgewenst ook (White Label) beschikbaar voor de eindklanten van een bij Qubical aangesloten partner.

Hoe kan ik mijn klanten Servicedeskdiensten aanbieden?
Als Partner van Qubical kunt u het nummer van de Servicedesk aan uw klanten geven. Bij problemen kunnen uw klanten dan de Servicedesk bellen

Hoe is de Servicedesk ingericht?
De Servicedesk is iedere werkdag geopend van 7:30 uur tot 17:30 uur. De telefoon wordt direct opgenomen uit naam van Qubical (voor Resellers) of uit naam van de partner (White Label). De kracht van de Qubical Servicedesk is dat er altijd wordt opgenomen door een IT Professional die meteen kan helpen. Naast de gebruikelijke uren is het mogelijk het servicewindow uit te breiden naar 24/7. 

Hoe is de Servicedesk ingericht?
De Servicedesk is iedere werkdag geopend van 7:30 uur tot 17:30 uur. De telefoon wordt direct opgenomen uit naam van Qubical (voor Resellers) of uit naam van de partner (White Label). De kracht van de Qubical Servicedesk is dat er altijd wordt opgenomen door een IT Professional die meteen kan helpen. Naast de gebruikelijke uren is het mogelijk het servicewindow uit te breiden naar 24/7. 

Levert Qubical ook hardware?
Om onze partners een volledige service te bieden leveren wij ook hardware. Wij leveren uitsluitend hardware van A-merken als HP en Dell tegen aantrekkelijke tarieven. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met onze salesafdeling. De contactgegevens zijn te vinden op de contactpagina. 

Zoek een vestiging in uw buurt