Ik wil beter met mijn programma's werken

Westland

Ik wil beter met mijn programma's werken

U werkt waarschijnlijk met verschillende programma's, zoals bijvoorbeeld met uw klantensysteem, administratie en bedrijfsapplicaties. Haalt u hier wel alles uit en weten uw werknemers wel wat de beste manier is om bepaalde handelingen uit te voeren? Als u hierop geen volmondig 'ja' kunt zeggen, dan is deze dienst een aanrader voor u. Met een mooi woord heet de dienst applicatie-rationalisatie.

Uw werkwijze, uw bedrijf floreert als alles uit de beschikbare programma’s gehaald wordt en wanneer uw mensen precies de weg weten binnen het programma. In de praktijk is dit vaak niet het geval. Het is druk en er is geen tijd om eens uit te zoeken wat het programma nog meer zou kunnen. En als je weet hoe je iets voor elkaar moet krijgen, waarom dan nog zoeken of er een betere manier is? Veelal zien we dus dat de gebruikers de programma’s niet optimaal gebruiken. Dit kost uiteindelijk de onderneming, u, veel geld. Bij een applicatie-rationalisatie kijken wij:

1. naar het bedrijfsproces;
2. naar uw programma;
3. waar op welke punten er verbeteringen mogelijk zijn;
4. welke delen van uw programma niet, of slecht gebruikt worden.

Op onze bevindingen worden vervolgens acties geïnitieerd. Dat kan een stukje begeleiding, een stukje opleiding of zelfs het operationaliseren van ongebruikte stukken van uw programma zijn. In de praktijk praten we vaak over een efficiëntie-verbetering van 10 % tot 20%, in extreme gevallen zelfs meer.

Graag komen we een keer langs om de mogelijkheden te bespreken. Verbazend genoeg, bij de meest simpele dingen zoals Outlook, Word etc., zien wij vaak ook grote mogelijkheden.