Datacenters

Datacenters

Geografisch verspreide datacenters

Alle gegevens van onze klanten zijn optimaal beveiligd doordat deze in streng beveiligde en geografisch verspreide datacenters zijn ondergebracht. Onze servers zijn namelijk ondergebracht in het datacenter EvoSwitch te Haarlem en het datacenter Eurofiber te Utrecht. Beide datacenters voldoen aan de strengste milieu normen en zijn ISO gecertificeerd. Onze datacenters garanderen een betrouwbare bedrijfscontinuïteit met optimale connectiviteit in een veilige omgeving. De stalen hekwerken om de datacenters heen en professionele bewakers beschermen het datacenter zelf, maar stroomstoringen worden ook uitgesloten door UPS en noodstroom aggregaten in N+1 opstellingen. Daardoor kunnen storingen langdurig worden ondervangen.


Streng beveiligd en hoge kwaliteitseisen

Bij beide datacenters wordt bij de bouw en uitbreiding gekozen voor energiezuinige componenten. De focus ligt op duurzaamheid. Dat komt ook tot uiting bij het klimaat in het datacenter wat constant wordt gehouden door een geavanceerde installatie die schommelingen in temperatuur en luchtvochtigheid minimaliseert. Dit innovatieve koelingsconcept zorgt voor een enorme reductie van het energieverbruik. Beide datacenters maken gebruik van de nieuwste technieken, voldoen aan de strengste kwaliteitseisen en zijn volledig redundant uitgevoerd. Alle bedrijfskritische data en applicaties zijn voor 100% veiliggesteld.


Datacenter


Het Cloud platform van Qubical geïntegreerd met een van ’s werelds grootste en meest geavanceerde netwerken. Met 52 Points of Presence en 33 internet-exchanges over de hele wereld biedt ons netwerk in samenwerking met EvoSwitch een enorme bandbreedtecapaciteit, superieure snelheden en onovertroffen connectiviteit voor alle workloads.

Er wordt gebruik gemaakt van twee geografisch gescheiden core-routers die verbonden zijn met wereldwijde datacenters en daardoor met het internet. Hierdoor wordt een core-uptime van 99,999% bereikt en een bandbreedtecapaciteit van 4,0 Tbps. Daarnaast wordt gebruikt gemaakt van private peering en overeenkomsten met internationale transitproviders om het wereldwijde bereik te vergroten. En best-in-class connectiviteit aan te bieden.

Met deze basis is Qubical in staat de meest betrouwbare service te kunnen bieden waarop bedrijfskritische systemen altijd toegankelijk zijn.

Zoek een vestiging in uw buurt