Een Online Clouddienst - Qubical ICT

Clouddienst

Een Clouddienst van Qubical?

Een Clouddienst is een brede omschrijving waar heel veel diensten onder kunnen vallen. De ontwikkelingen op IT gebied gaan tegenwoordig zeer hard. Zo wordt ook Cloud steeds populairder. Werken in de Cloud houdt in dat er gewerkt wordt met een Clouddienst via een internetverbinding waarmee gegevens worden opgehaald die zijn ondergebracht op een externe server in een datacenter. Het grote voordeel hiervan is dat er op locatie geen servers meer ondergebracht hoeven te worden. Dit zorgt voor een flinke kostenbesparing. Er hoeven immers geen dure servers meer te worden aangeschaft. Verder hoeft er dankzij de Clouddienst ook geen rekening meer te worden gehouden met het beheren van de serverruimte. Denk hierbij aan het beveiligen tegen brand, het beheren van het klimaat en beveiliging tegen indringers.

Kostenbesparing met een Clouddienst

Het gebruikmaken van een Clouddienst levert niet alleen een kostenbesparing op omdat er geen servers op locatie meer nodig zijn, maar ook omdat het mogelijk is om veel flexibeler te werken. Wanneer er via een Online Werkplek (ook een Clouddienst) wordt gewerkt, is het mogelijk om overal ter wereld bij de werkplek te komen. Het enige dat u nodig heeft is een verbinding met het internet. Op deze manier bent u natuurlijk enorm flexibel en kunt u efficiënter werken. Niet alleen Online Werkplek, maar ook Online Back-up is een Clouddienst. Via Online Back-up wordt er dagelijks een back-up gemaakt van alle gegevens. Deze back-up wordt online gedaan. Dit betekent dat het niet meer nodig is om ingewikkeld te doen met externe schijven. Gegevens worden veilig en snel opgeslagen in onze zeer streng beveiligde datacenters in Nederland.

Contact

Qubical zorgt ervoor dat u snel en betrouwbaar gebruik kunt maken van een Clouddienst. Bent u benieuwd welke mogelijkheden u tot uw beschikking heeft? Laat deze kans niet liggen en maak vrijblijvend een afspraak met de professionals van Qubical. Zij leggen u graag uit welke Clouddienst voldoet aan uw persoonlijke wensen en eisen. Wij zijn op werkdagen te bereiken tussen 7.30 en 17.30 op 088 566 54 88. Ook is het mogelijk om een e-mail te sturen naar info@qubical.nl.

Zoek een vestiging in uw buurt