cloud veiligheid

cloud veiligheid

Hoe veilig is de cloud?

De veiligheid en privacy van uw data in de cloud is een onderwerp dat regelmatig terugkomt in de pers. Hierbij is een groot verschil tussen cloud opslag voor particuliere doeleinden (Dropbox, Google Drive, iCloud e.d.) en bedrijfsmatige cloud opslag. De vaak gratis aangeboden clouddiensten voor particulieren kennen een ander beveiligingsnivo dan clouddiensten die voor bedrijven worden aangeboden.

De opslag van uw bedrijfsmatige gegevens brengen wij onder in datacenters. Deze datacenters zijn de hele bezig met de beveiliging van hun servers om ongenode gasten buiten te houden. We kunnen dan ook gerust stellen dat de cloud veiligheid van onze klanten bijna altijd beter is in vergelijking met een ondernemer zijn gegevens op een lokale server heeft staan.

Veiligheid is relatief

Met onze cloud oplossingen kunnen wij een grote mate van veiligheid bieden. Toch is het mogelijk dat derden ongewenst toegang krijgen tot uw gegevens, denk naar eens aan een laptop of tablet die vergeten worden of de beveiliging van een laptop met een simpel wachtwoord. Wij zullen u tips en adviezen geven om de cloud veiligheid optimaal te waarborgen, maar dit vraagt ook om bewustwording bij u en uw medewerkers.

Voordelen van de cloud

  • Voordelig
  • Flexibel
  • Maatwerk
  • Veilig
  • Beschikbaarheid

Advies op maat

De ideale inrichting voor een cloud omgeving bestaat niet. Dit is voor ieder bedrijf anders en vraagt om maatwerk. Onze adviseurs geven u graag een gedegen advies over de mogelijkheden van de cloud in uw specifieke situatie. Geen standaardoplossingen maar maatwerk. Dat mag u van een specialist zoals Qubical verwachten.

Contact

Bent u ook geïnteresseerd geraakt in onze cloud oplossingen en wilt u ook het liefst dat alle zorgen uit handen worden genomen? Neem contact met ons op en onze medewerkers zullen u alles vertellen over de mogelijkheden. Zij zijn te bereiken per mail info@qubical.nl of per telefoon: 088 566 54 88.

Zoek een vestiging in uw buurt