Angst voor veiligheid grote vijand van het flexibele werken

Angst voor veiligheid grote vijand van het flexibele werken

Uit het wereldwijde onderzoek van Gemalto, de wereldleider in digitale beveiliging, is gebleken dat de behoefte van werknemers om mobiel te werken nog steeds wordt beperkt door angst van organisaties voor de veiligheid van mobiele toegang of verbinding van afstand. Hierdoor kunnen werknemers niet zo flexibel werken als ze zouden willen. Organisaties komen onvoldoende tegemoet aan de behoefte van medewerkers om flexibel en mobiel te werken, omdat maar liefst 92 procent de toegang tot gevoelige bedrijfsinformatie en applicaties vanaf mobiele apparaten beperkt. Met als reden dat zij zich zorgen maken dat hun organisatie ten prooi valt aan een aanval door hackers ten gevolge van diefstal van aanmeldingsgegevens of andere kwetsbaarheden in de beveiliging.

Dat medewerkers doorgaans zullen doen wat nodig is om een klus te klaren, met of zonder toestemming, is volgens Dirk Geeraerts, expert identity & data protection bij Gemalto, een feit. “Solide authenticatie aan de hand van een ‘as-a-service’-model ziet erop toe dat dit veilig gebeurt, ook wanneer de bronnen over verschillende locaties zijn verspreid. Dit zal organisaties in een betere positie brengen om de identiteiten van hun eindgebruikers te beschermen, zonder daar de productiviteit of databescherming aan op te offeren.” Wanneer u gebruikmaakt van de Clouddiensten van Qubical kiest u voor deze veiligheid. Qubical maakt namelijk gebruik van één van de meest beveiligde datacenters ter wereld. Dit betekent dat uw gegevens letterlijk achter slot en grendel zijn opgeslagen.

Heeft uw organisatie interesse in het werken in de Cloud en bent u benieuwd naar de mogelijkheden Neemt u dan gerust contact met ons op, zodat wij u kunnen voorzien van gericht advies. Bij Qubical vinden wij persoonlijk contact belangrijk, daarom maken wij graag een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. U kunt ons bereiken door te bellen naar 088-5665488 of een mail sturen naar info@qubical.nl.

Zoek een vestiging in uw buurt