IT continuïteit en cyber criminaliteit

Westland

IT continuïteit en cyber criminaliteit

U bent als ondernemer ervoor verantwoordelijk dat de continuïteit van uw onderneming ook op gebied van IT is geborgd. IT continuïteit is echter een breed onderwerp waarin vele specialismen samenkomen. Het geheel is vervat in de ISO-norm 27002 Security. Deze norm omvat vele aandachtsgebieden. Van de fysieke toegang tot uw IT systemen, cyber security tot HR security en risico-management.

Uw veiligheid is zo sterk als het zwakste punt. U kunt de meest moderne firewall hebben, doch als medewerkers ongestraft en ongecontroleerd kunnen downloaden, en zo malware op hun werkplek introduceren, dan helpt de firewall niet. Hacken kan voorkomen worden, maar als de relatie-bestanden onbeschermd meegaan op de laptop of mobiel van uw medewerker dan bent u toch aansprakelijk als deze gegevens 'op straat komen'.

De boetes en aansprakelijkheden zijn niet mals. Vanuit de nieuwe wet 'melding datalekken' zijn in principe boetes mogelijk van € 810.000,- of tot 10 % van uw jaaromzet. Voor grotere bijv. handels-ondernemingen praten we dan over enorme bedragen, die, indien opgelegd, direct bedreigend zijn voor de continuïteit van uw onderneming. En vervolgens dreigt er ook nog bestuurdersaansprakelijkheid. Immers, de overheid gaat er steeds meer van uit dat u als ondernemer dit op orde dient te hebben.

Qubical kan u hierin assisteren. Wij leveren security audits op basis van ISO 27002 en kunnen adviseren omtrent infrastructuur, beveiliging van uw webportal, webshop of extra net.

Wilt u bijvoorbeeld eens weten of er mogelijkheden zijn voor cybercriminelen om bij u in te breken? Probeer dan eens gratis onze security scan via deze test