SharePoint

Westland

SharePoint

SharePoint is, wat Microsoft noemt, het samenwerkingsplatform voor iedere groep mensen die samenwerken voor een project, klant of afdeling etc. Ofwel op zijn Engels: Microsoft's collaboration platform.

Het is een mooie kreet maar wat kunt u er nu mee? Laten we beginnen met een ervaringscijfer. Bij onze relaties waar we een SharePoint installatie inrichten, bereiken we daadwerkelijk 15 tot 25% efficiency verbetering. Op een organisatie van tien man is dit algauw een compleet jaarsalaris. Dit zijn forse bedragen.

Wij doen een poging dit simpel uit te leggen. Eigenlijk is de manier waarop mensen samenwerken de afgelopen tientallen jaren niet echt veranderd. Vroeger hadden we een mooi kantoor met iedere medewerker aan een bureau met erachter een archiefkast. Met twee of drie postrondes per dag werden de enveloppen uit het uit-bakje gehaald en verspreid naar degenen die de envelop moesten ontvangen en daar in het in-bakje gelegd. De persoon pakte het document, maakte eventueel een kopie, behandelde dit, archiveerde het document in een map en legde het in de uit-bak voor de volgende persoon. Bij deze manier van werken staat de persoon centraal.

Maar, iedere keer een document archiveren, opzoeken, de laatste versie navragen bij collega’s en al het telefoneren en e-mailen; het kost allemaal tijd. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat 20% van de tijd verloren gaat met dit type activiteiten.

SharePoint zet niet de persoon, maar het document centraal. Alle documenten en informatie staan op een centrale plaats en bestaan niet uit verschillende kopieën en versies bij het personeel in verschillende mappen en mail-folders. Aan de informatie en documenten wordt extra informatie gekoppeld, waardoor het makkelijk vindbaar is. Met workflow wordt verzorgd dat de juiste mensen op het juiste moment een link en taak krijgen om hun werk uit te voeren. Kortom, het document staat centraal en verzorgt zelf zijn route door de onderneming.

Onze specialisten hebben veel ervaring met het inrichten van SharePoint voor onze klanten. De techniek omvat veel meer dan in een artikel samengevat kan worden. Wilt u weleens onderzoeken wat SharePoint voor u kan betekenen, vraag dan om onze no cure - no pay aanpak. Wij verzorgen voor u een proef-inrichting op een bepaald onderwerp. Zo kunt u het eens ervaren. Wij maken een simpele afspraak: vindt u het niets, dan krijgt u een hand, bent u enthousiast en wilt u het gaan gebruiken, dan krijgt u een factuur. Met natuurlijk daarna onze voortdurende inzet om uw onderneming efficiënter en beter te laten werken door een verstandige inzet van SharePoint.